Min slutsats efter att ha utvärderat insatserna hittills, är att de är otillräckliga., skriver Anders Holmensköld,M, i en replik till ”En på goda grunder orolig förälder”
Min slutsats efter att ha utvärderat insatserna hittills, är att de är otillräckliga., skriver Anders Holmensköld,M, i en replik till ”En på goda grunder orolig förälder” Bild: Jacob Humlén

Holmensköld: Vi ska skärpa våra insatser för trygga skolor

Anders Holmenköld, M, lovar att skärpa insatserna för att Kungälvs skolor ska vara trygga för eleverna. Det skriver han i en replik till ”En på goda grunder orolig förälder”.

ANNONS

Svar till signaturen ”En på goda grunder orolig förälder”

För en tid sedan skrev signaturen en insändare där hen undrade vilket högstadium hen ska placera sitt barn med anledning av otryggheten i våra skolor.

Vi kan konstatera att otryggheten ökar i hela vårt samhälle och skolan är inget undantag. Bland kommunerna i Västra Götaland varierar det i hur hög andel av eleverna som alltid eller oftast känner sig trygga i skolan från Strömstad 54% till Orust 91% där Kungälv med sina 83% hamnar på plats 7. Efter att vi politiker tagit del av elevenkäter och trygghetsmätningar, bestämde vi att ökad trygghet i skolan är ett mycket viktigt mål då det också är en viktig förutsättning för att fler ska lyckas i skolan och vidare i livet.

Min slutsats efter att ha utvärderat insatserna hittills, är att de är otillräckliga. Vi måste därför se till att enkäterna blir bättre analyserade genom att man helt enkelt lyssnar på vad eleverna säger för att vi ska kunna sätta in effektiva insatser. Jag kan aldrig råda någon om vilken skola man ska välja för sina barn men man kan som förälder kontakta skolorna med sina frågor om tryggheten och hur skolorna arbetar med det. Jag lovar däremot att vi ska skärpa våra insatser för att våra skolor ska vara trygga för våra elever.

Anders Holmensköld (M)

LÄS MER:Kan jag utsätta mitt barn för högstadiet i Kungälv?

LÄS MER:Där gick proppen för mig som förälder

ANNONS