IFK Kungälv + Kungälvs HK = sant – inleder samarbete

IFK Kungälv och Kungälvs HK startar ett samarbete där de ska sätta Kungälv på kartan. Klubbarna vill trycka på elitidrottens betydelse för Kungälv som stad och som inspiration till breddidrotten, samt öka sponsornätverket.

ANNONS
|

Bandyklubben IFK Kungälv och handbollens Kungälv HK har båda lag på elitnivå, med en hyfsat trogen publik som kommer på matcherna. Förhållandet mellan de två föreningarna har inte alltid varit det bästa, men nu verkar det som att IFK och KHK spelar på samma planhalva och vill dra nytta av gemensamma krafter. I det perspektivet är samarbetet unikt.

– Allt har sin början och allt har sitt slut. Det har varit mer personifierat än kopplat till föreningarna, säger Mikael Bengtsson, ordförande i Kungälvs HK, angående den ibland frostiga relationen.

– Och jag kommer från en handbollsfamilj. Det här är jättekul, vi har gemensam syn på mycket och att ha en gemensam plattform att jobba utifrån känns rätt på alla sätt, tycker Patrik Sunnanängs, IFK Kungälvs målfarlige marknadschef.

ANNONS

Ett mer attraktivt Kungälv

Mikael Bengtsson var den som initierade samarbetet och ser såklart positivt på det. Tanken är att elitidrotten bidrar till att höja livskvalitén för de som bor och verkar i Kungälv, det gör i sin tur staden mer attraktiv att både vilja flytta till i och besöka som turist. IFK Kungälv och Kungälvs HK vill också lyfta fram elitidrotten som en förebild som lockar fler ungdomar till breddidrotten. Bredd och elit är beroende av varandra, menar klubbarna.

– Vi måste våga prata om vad elitidrotten gör för en kommun och kommunens invånare. Samtidigt är det en möjlighet för våra partners att få ett ännu större nätverk. Vi ska samverka i frågor som är viktiga för oss. Det är alltid viktigt att samarbeta, menar Mikael Bengtsson och fortsätter:

– Vi har en gemensam samsyn och det gäller egentligen alla klubbar. Nu har vi tagit första steget och hoppas att kunna ta nästa. Det finns mycket synergier om man kan samarbeta på många plan och vi hoppas att det landar väl hos våra partners.

Initialt är kommer samarbetet kretsa kring sponsornätverken.

– Vi har ett gemensamt mål och startar ett större affärsnätverk, där vi kan använda varandras kontakter. En del stöttar båda klubbarna, vissa bara den ena eller andra. Nu får företagen ett tillfälle att träffa fler. Det är bara positivt och ger mer kvalitet till våra träffar, än om vi hade gjort det på egen hand, säger Patrik Sunnanängs.

När en ny arena med bandyhall och handbollshall står klar kan det både bli fruktbart och nödvändigt med ett utökat samarbete.

– Vi ser fram emot att kunna dra nytta av varandra i den nya arenan. Vi har så smått börjat spåna om hur vi kan samarbeta i framtiden med gemensamma sponsorträffar och att på något sätt sätta Kungälv på kartan, säger Patrik Sunnanängs.

Den första gemensamma sponsorträffen är satt till 24 november.

LÄS MER:Håll löftet och bygg arenan – här är de viktigaste frågorna för Kungälvsidrotten

LÄS MER:Efter svåra skadan – kvalhjälten Elias Modin blir tränare

LÄS MER:Bredenfeldts Kungälv tog årets första vinst efter jättedrama

ANNONS