Kexen och krigen

I avsnitt 8 av Livet och kexen-podden får lyssnarna följa med till ”Bombis”, det dolda skyddsrummet i fabriken, samt höra historikern Henrik Berggrens berätta om krigsåren fick svenskarna saknade sitt fika.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Utmaningarna är många när arbetarna på fabriken i Kungälv ska se till att landet får sina kex. Och kanske har de aldrig varit så stora som under världskrigen.

Hör Göteborgs Kex medarbetare Pelle Christoffersson ta oss med till det dolda skyddsrummet i fabriken. Och lyssna till historikern Henrik Berggrens berättelse om när krigsåren fick svenskarna att sakna och sörja sitt fika.

LÄS MER:”Kexen, mitt första jobb”

LÄS MER:Vad är det med Baddare som gör dem så populära?

LÄS MER:De berättar kexfabrikens historia i poddserie

LÄS MER:En bit historia – med extra fyllning

Livet och kexen-podden

Podcasten Livet och kexen går att lyssna på på kungalvsposten.se. Det första avsnittet publiceras den 25 januari och sedan läggs ett nytt avsnitt ut varannan vecka. Avsnitten är 15-30 minuter långa.

Podden är producerad av Andreas Utterström och Mattias Bergman på uppdrag av Orkla och i samarbete med Centrum för näringslivshistoria.

ANNONS