Vi prioriterar välfärden först

Socialdemokraterna Stenungsund replikerar på kritik från Liberalerna om att M och S dödar utvecklingen i Kungälv.

ANNONS
|

Replik på insändaren ”M och S utan gemensam kompass dödar utvecklingen i Kungälv” (28/6):

Efter dryga tre år i tystnad och frånvaro och med 70 dagar kvar till valet vaknar Liberalerna till liv och ondgör sig över lokalpolitiskt samarbete för Kungälvs bästa? Liberalerna pratar om att utvecklingen i Kungälv dödas. Man blir förvånad, det är väl bara att titta på stadens utveckling när vi nu med självförtroende tar oss an framtiden, handel utvecklas, folk flyttar hit och Kungälv ligger bland 10-topp av alla ställen i landet att leva och bo.

Denna vecka beslutades att bygga ny fullstor idrottshall i Diseröd, nytt äldreboende i Kungälv med 90 platser, sänkta avgifter för företagare och en ny förskola invigs snart i Nordtag. Kungälvs nya arena rycker fram, skolor rustas upp och cykelbanor byggs ut. Ekonomin är god jämfört när Liberaler styrde Kungälv, för första gången någonsin får verksamheterna de pengar de behöver, ordning och reda på pengarna är grunden för jämlikheten och välfärd värd namnet. Dessa resultat nås genom lokalt politiskt samarbete, utan att behöva göra som Liberalerna, omfamna Sverigedemokrater, som ständigt bromsar arbetet för allas lika värde.

ANNONS

Men vi förstår att det är val snart, vi förstår att ni skjuter skarpt åt alla håll. Under den tiden har vi genomfört flera vallöften som 18 miljoner mer till äldreomsorgen, fler poliser, mindre brott, satt upp trygghetskameror och byggt bostäder som är en social rättighet för alla. Vi har ökat stödet till idrottsföreningar, hanterat en internationell pandemi under två år med höjda skolresultat och nu hanterar vi ett krig i Europa. Liberalerna går till frontalangrepp mot Socialdemokraternas ekonomiska politik.

Den politik som gjort att vi nu möter den högsta inflationen på decennier med goda överskott och pengar i kassan. Den politik som gjort att vi nu har handlingsfrihet och kan fortsätta stärka välfärden. Socialdemokraterna vet att en sund ekonomi är grunden för en god välfärd. Mot detta står Liberalernas förslag om att i helt fel läge sänka skatten. För oss är prioriteringen självklar. Vi tar alltid ansvar för vår gemensamma välfärd. Vi möter hellre krisen med handlingsfrihet och en full kassa, än med skattesänkningar. Valet är ditt.

Miguel Odhner (s) Kommunstyrelsens ordförande

Pia Gillerstedt (s) Social- och omsorgsråd

Jonas Andersson (s) Ekonomiråd

LÄS MER:M och S utan gemensam kompass dödar utvecklingen i Kungälv

LÄS MER:Kungälvs eget Manhattan – så gick det till

ANNONS