Krönikor & Kåserierav Karin HenrikssonNu ryms det 21 Dorotea i ett KungälvKRÖNIKA. ”Tänk er att Kungälvs 50 000 invånare skulle delas upp på 21 små kommuner. Tjuvkil skulle ha eget kommunhus och Kärna en egen kommundirektör”.
ÅsiktGe Sveriges företagare en pålitlig vän i EUÅSIKT. ”Den europeiska byråkratin som i dag lägger krokben för företag som vill expandera, måste kraftigt avregleras”, skriver MUF:arna Ludvig Anderström och Emma Mouvitz.
ÅsiktDen som har behov av stöd ska kunna lita på välfärdenÅSIKT. ”Man ska känna sig trygg och veta att den kommunala verksamheten finns som ett stöd när man känner att det börjar bli för tungt”, skriver S, MP och M.
Nyheterav Catrin HanssonSkolan hetast när sju budgetar debatteradesMajoritetens budget fick kritik under fullmäktigemötet: ”Klart inte allt kommer vara genomförbart.”
ÅsiktKungälvs välfärd är under attack! ÅSIKT. ”Majoritetens rambudget för 2025 innebär besparingar och nedskärningar motsvarande mellan 53-111 miljoner kronor”, skriver Vänsterpartiet i Kungälv.
ÅsiktMajoritetens budgetförslag är oroväckandeÅSIKT. Det saknas 111 miljoner för att upprätthålla den befintliga välfärdsnivån i Kungälv 2025. Det hade varit klädsamt om majoriteten hade ägnat åtminstone ett par meningar åt denna fråga i sin insändare skriver Andreas Antelid,V, i sin replik.
ÅsiktMed medborgarnas och Kungälvs bästa i fokusÅSIKT. ”Vi kommer att prioritera skolan och göra flertalet investeringar på våra skolor”, skriver företrädare för majoriteten med anledning av att detaljbudgeten för 2025 presenteras nästa vecka.
ÅsiktVi har inte kommit i mål med jämställdhetenÅSIKT. Vi har en regering som underfinansierat välfärden å det grövsta, samtidigt som man öppnat upp för att överge överskottsmålet för att bygga ut försvaret, skriver fackförbundet Kommunal.
ÅsiktDet är kvinnofientligt att ge sig på välfärdenÅSIKT. ”8 mars 2024 och det pågår en välfärdsslakt i Sverige. Vi lovar att ta kampen mot den slakten", skriver Vänsterpartiet i Kungälv.
ÅsiktStoppa överskottsmålet i papperskorgenÅSIKT. ”Nuvarande och kommande regeringar behöver satsa på hur vi skall lösa den riktiga krisen, brist på reella resurser”, skriver Rolf Nilsson.