Jordklotet drunknar och brinner på samma gång och det finns inte tid för ideologisk maktkamp. Vi hänger ihop med naturen och det är bråttom att agera, skriver Feminstisk Initiativ. Arkivbild
Jordklotet drunknar och brinner på samma gång och det finns inte tid för ideologisk maktkamp. Vi hänger ihop med naturen och det är bråttom att agera, skriver Feminstisk Initiativ. Arkivbild Bild: Jenny Förander

Vi hänger ihop med naturen och det är bråttom att agera

Jordklotet drunknar och brinner på samma gång och det finns inte tid för ideologisk maktkamp. Alla partier måste ha samma målbild och det är överlevnad i ett hållbart samhälle. Det skriver Feministiskt Initiativ i ett debattinlägg.

ANNONS
|

Svar på insändaren: ”En tätortsnära skog är ingen reservmark för exploatering!”

Självklart ska barnen få växa upp i en trygg miljö där de kan leka och leva på barns vis! Barnkonventionen som lag säkerställer detta men ändå måste vi bevaka att den följs, i skolan, på fritiden och i hemmet. Feministiskt initiativ Kungälv vill att kommunen ser till att varje skola har en trygghetspedagog vars ansvar är att se till att detta följs.

Vi vill också att varje politiskt beslut grundar sig på omtanken om:

Människornas rätt att leva ett fullvärdigt liv från vaggan till graven och att även

Naturens rättigheter beaktas när vi gemensamt beslutat om Kungälvs framtid.

ANNONS

Vi hänger ihop med naturen och det är bråttom att agera. Jordklotet drunknar och brinner på samma gång och det finns inte tid för ideologisk maktkamp. Alla partier måste ha samma målbild och det är överlevnad i ett hållbart samhälle. Inte bara släcka bränder och utföra konstgjord andning utan minska all konsumtion i alla led.Vi kan inte bygga ut men vi kan bygga om för det är inte prylarna som gör oss lyckliga utan möjligheten att leva länge i en hälsosam miljö. Därför vill Fi bevara naturnära bostadsområden och satsa på att förenings och friluftsliv hittar ut i skogen. Det är en bra mötesplats.

Känslan av att bo lite på landet men ändå bekvämt nära kollektivtrafik är något vi vill ha kvar i kommunen.

Feministiskt initiativ - med omsorg för allt liv och allt levande

LÄS MER:En tätortsnära skog är ingen reservmark för exploatering!

LÄS MER:Låt barn och ungdomar få chans att nyttja allemansrätten

ANNONS