Signaturen ”Gör om FÖP – för Kodes bästa” tyckte det blev tråkig stämning på öppet hus.
Signaturen ”Gör om FÖP – för Kodes bästa” tyckte det blev tråkig stämning på öppet hus. Bild: Stefan Berg

Tråkig stämning vid möte om FÖP Kode

Signaturen ”Gör om FÖP – för Kodes bästa” tyckte det blev tråkig stämning på öppet hus.

ANNONS

Kommunen hade kallat till ”öppet hus” om FÖP Kode. Jag har upplevt flera liknande möten också i andra kommuner, men ett sådant möte som här i Kode har jag aldrig varit med om. Det blev en mycket tråkig stämning som visade mycket tydliga sprickor mellan kommunen å ena sidan och oss invånare, företag, föreningar i Kode å andra sidan. Varför gick det så pass snett? Och varför fick kommunen så mycket mothugg? Svaret kanske ligger här:

1. Ingen kunskap om Kode: Tjänstemännen har aldrig varit på plats i Kode enligt ansvarig planarkitekt. Jag hoppas att jag hörde fel - det var ju svårt att höra i lokalen. Men hur ska man då kunna bedöma tänkta platser för femvåningshus?

ANNONS

2. Dåligt förberett möte: Kommunen bokade en liten samlingslokal för att därinne förklara för oss att Kode ska tredubblas vilket kommer att beröra precis hela samhället. Jag förvånades inte alls över att den lilla lokalen närmast sprängdes av riktigt många intresserade och oroliga kodebor. Många kom inte ens in i lokalen.

3. Säg som det är: Jag önskar mig tjänstemän som inte bara fjäskar för politikerna utan som står upp för sina värderingar. Varför meddelar man inte de styrande politikerna att Kode inte kan tredubblas utan att förstöra samhället och dess familjevänliga karaktär?

Utveckla dagens industriområde till något vettigt (trevåningshus, handel, bibliotek) och ha Tonsjö AB kvar som en barriär mot järnvägen. Så växer Kode fortfarande mycket men kanske lagom. Stanna sedan där så att Kode kan smälta detta. Och lämna oss i fred med era högtravande visioner!

Gör om FÖP – för Kodes bästa

LÄS MER:Knökat på Lunnevi när Kodes utveckling diskuterades

LÄS MER:Pendlingsparkeringar måste utökas!

ANNONS