Stäng inte Klöverbacken!

Socialdemokraterna, centern och moderater har inte förståelse för oroliga föräldrarna som en gång valde Klöverbackens skola i det fria skolvalet. Det anser Victoria Dahlqvist gruppledare (SD).

ANNONS

I morse tog jag emot ännu ett samtal från en orolig förälder. Varför stänger de styrande politikerna skolan, undrade föräldern innan hon skulle stressa till jobbet. Det svaret är socialdemokraterna, centern och moderaterna skyldig oroliga föräldrar. Historiskt har kvadratmeter per barn och storskolor varit en socialliberal inriktning men numer har Moderaterna krokat arm på den storskaliga ideologiska drömmen.

LÄS MER:Tre frågetecken att reda ut om skolans nedläggning

LÄS MER:Vi kan inte lägga ner skolor nu!

LÄS MER:Rädslan överhängande över att Klöverbacken ska läggas ned

Vi sverigedemokrater håller inte med om nyttan att tränga ihop elever. Det går inte heller ihop att en stad som växer enormt har ett sådant stort elevtapp att en grundskola måste stängas. Samtidigt färdas barn tvärs igenom hela kommunen för att ”gå till” förskolan, LSS berättigade saknar boende och det verkar vara stora svårigheter att planera infrastrukturen.

ANNONS

Denna politiska inriktning om storskalighet kan appliceras på många områden även om den sällan går hand-i-hand med varken nytta eller klokskap. Det är dock ansvarslöst att ta beslut utan en konsekvens och- riskanalys. En handlingsplan är knappast att tänka på när den politiska viljan är stor men då finns förstås en risk att verkligheten snart knackar på dörren och modulinvesteringen måste kasseras när en ny skola behöver byggas.

Vad gör det med resultaten när fler elever ska trängas på en skola som plötsligt får väldigt många fler barn? På kort sikt kanske inte så mycket men när man läser rapporter bortom ettårsperspektivet saknas plus. Flera utredningar (SOU) visar också att psykiska ohälsan är starkt kopplad till mindre rörelse samtidigt som allt fler barn tvingas trängas på mindre yta i skolan.

Förskolor och skolor behöver ha mer utrymme för aktiva lekar, inte mindre som detta politiska styre verkar tro!

Socialdemokraterna, centern och moderater har inte förståelse för oroliga föräldrarna som en gång valde Klöverbackens skola i det fria skolvalet. En sådan storskalig politisk inriktning kan väljas bort den 11 september men det är alltjämt en oacceptabel hantering!

Victoria Dahlqvist gruppledare (SD)

ANNONS