Makthavarna struntar helt i LSS-lagen!

Att de personer som innefattas av LSS är bland de svagaste i vårt samhälle tror jag att de flesta kan hålla med om. Så vem är det som ska tala för att makthavarna ska lyssna? Det undrar insändarskribenten.

ANNONS

Jag undrar när Kungälvs kommun ska försöka utvärdera hur det har gått med den "optimerade bemanningen inom LSS"?

Det fanns redan från start ett önskemål om att en utvärdering skulle göras.

Detta verkat ha helt gått förbi toppen av chefer och politiker eller ignoreras det med flit?

Att de personer som innefattas av LSS är bland de svagaste i vårt samhälle tror jag att de flesta kan hålla med om. Och att deras talan i de flesta fall förs utav anhöriga tror jag att dessa tjänstemän och politiker känner till. Så vem är det som ska tala för att makthavarna ska lyssna?

ANNONS

Det är inte personalen, det är inte de anhöriga eller ens brukarna själva, så vem är det?

Så när ni ledande politiker säger att ni "hör" men inte någonting "gör" så är det tydligt att ni bara är intresserade av makten och inte alls så benägna att se till denna gruppens intressen och mänskliga rättigheter.

Så för att knyta ihop säcken, när man tar och genomför ett förslag som optimeringen så visar man tydligt att man struntar helt i LSS-lagen och att man inte begriper grundläggande principer om hur man ska arbeta med målgruppen.

Ta nu ert ansvar och gör en utredning: hur fungerar denna optimeringen runt om i kommunen? Hur påverkas brukarna och hur mår personalen och har de möjligheter att utföra sina arbetet och följa lagen?

//Anonym

LÄS MER:Byråkratin lägger fällben för elproblemet

LÄS MER:Inför maxtak på barngrupperna i de kommunala förskolorna

ANNONS