M och S inte förstått att det är riktigt illa i Kungälvs skolor. För oss är det underkänt om 25 procent av eleverna i sexan inte får godkänt, skriver Centerpartiet.
M och S inte förstått att det är riktigt illa i Kungälvs skolor. För oss är det underkänt om 25 procent av eleverna i sexan inte får godkänt, skriver Centerpartiet. Bild: Malte Just

Det krävs mer än pengar i skolan

M och S inte förstått att det är riktigt illa i Kungälvs skolor. För oss är det underkänt om 25 procent av eleverna i sexan inte får godkänt, skriver Centerpartiet.

ANNONS
|

Det krävs insikt och vilja om vi skall lyfta skolan. Kommunfullmäktige bestämde i torsdags att skolan skulle få hela 100 miljoner mer för undervisning. I fullmäktigedebatten märktes att M och S inte förstått att det är riktigt illa. Man talade om lärare och hur bra det är med låg skolpeng. (Kungälv har tredje lägst skolpeng i Västar Götaland). För oss är det underkänt om 25 procent av eleverna i sexan inte får godkänt. I dagens skola är det mycket värre att inte få godkänt, jämfört med när vi växte upp. Icke godkänt gör att man inte får plats på någon gymnasielinje och det behövs för att få jobb. Vi är övertygade om att barnen duger för riktigt många jobb men de har blivit efter för att undervisningen inte fungerar. Det har fattats lärare och vikarier och stöd.

ANNONS

Centerpartiet kom med ett förslag för 50 miljoner av de 100 miljonerna, för undervisning. Där vi satsar 35 miljoner på att hjälpa alla de som riskerar att få icke godkänt med fokus på läsa, skriva räkna. 10 miljoner vill vi satsa på att hjälpa de som är riktigt dåliga i språket, motivationen och förmågan att ta till sig undervisning. De sista 5 miljoner satsas på spetsundervisning för de riktigt duktiga eleverna, som också kan mer om de får rätt verktyg.

Vi föreslår också att fullmäktige får en helt digital uppföljning varje månad. Summerad från lärarnas digitala noteringar som redan förs.

Det minsta som M och S borde göra är att ändra målet, så att det inte är bara de nya sjätteklassarna som skall ha minst 85 procent med alla betyg godkända. Det skall förstås även gälla den förra årskullen som fick dåliga betyg och nu går i sjuan.

Centerpartiet i Kungälv

Anders Åkerström, Hans Thorwald, Lena Bjurström, Ove Wiktorsson, Patrik Renström

LÄS MER:Allt fokus på välfärden i lågkonjunkturen

LÄS MER:Dags för majoriteten att sluta trixa med siffror

LÄS MER:Hur är det tänkt att samhället ska fungera egentligen?

ANNONS