Jag tycker det är helt bisarrt att vi skyller klimatförändringar på kon.Den ger oss bra mat och kon passar perfekt i länder som Sverige, anser insändarskribenten. Arkivbild
Jag tycker det är helt bisarrt att vi skyller klimatförändringar på kon.Den ger oss bra mat och kon passar perfekt i länder som Sverige, anser insändarskribenten. Arkivbild Bild: Karl af Geijerstam

Bisarrt att vi skyller klimatförändringar på kon

Jag tycker det är helt bisarrt att vi skyller klimatförändringar på kon. Den ger oss bra mat och kon passar perfekt i länder som Sverige, anser insändarskribenten.

ANNONS
|

Jag tycker personligen att det är mycket märkligt att vi i Sverige inte fokuserar mer på det vi är bra på när det kommer till mat. Vi har väldigt bra stora marker för att ha frigående kor, dessutom har vi ett alldeles utmärkt klimat för detta.

Vi vet alla att nästan alla frukter, grönsaker och liknande livsmedel importeras, dessutom imponeras en hel del kött till Sverige.

Vi behöver naturligtvis importera en hel del mat, men vår import hade kunnat minskas avsevärt om vi fokuserade på fler kor och värnade om våra bönder.

Kött är ett extremt biotillgänglig livsmedel och är det absolut nyttigaste vi kan äta,. Detta beror även till en stor del på att kroppen verkligen tar upp allting från köttet.

ANNONS

Jag anser att vegoprodukter inte är en bra alternativ då detta är en ren kemisk produkt med ett tiotal ingredienser, oftast även vegetabiliska oljor och andra processad substanser som orsakar inflammationer i våra kroppar.

Tyvärr är det mycket forskning som är köpt. 1963 blev till exempel tre stycken forskare köpta för att säga att socker inte spelar någon roll för hjärtattacker / hjärt- kärl sjukdomar utan att det var mättat fett, och sedan dess ändras många kostråd, och hälsan har bara blivit sämre sedan dess.

Kött är något människan alltid har ätit, och något som är livsviktigt för oss för att fundera optimalt.

En ko ger ungefär 258 kg kött, 127 fett och ben samt 14 kg organ. Det är extremt mycket mat, och sen kan även mycket av kon användas till olika typer av material.

Organen på kon är det absolut med näringsrika som finns. Lever är naturens multivitamin.

Jag tycker det är helt bisarrt att vi skyller klimatförändringar på kon, kon ger oss bra mat, kon passar perfekt i länder som Sverige med bra betes marker, samt bidrar den med sin avföring till bättre skörder.

Det är dags att vi vaknar upp och inser att vego bara handlar om pengar, det är bara att kolla vilka investerarna är, samt hur lite det kostar att göra, i relation till pris.

Ät kött, sponsra svenska bönder!

// carnivorelucas

LÄS MER:Snälla Västtrafik: håll busstiderna – vi kommer för sent till skolan!

LÄS MER:Oacceptabel prishöjning – nu byter jag butik!

LÄS MER:Visa solidaritet med de drabbade

ANNONS