Visa solidaritet med de drabbade

Det är en hård sanning att tusentals människor har blivit hemlösa och deras liv har förändrats för alltid. De har tvingats titta på allt de har byggt upp förgås och de är nu i desperat behov av vår hjälp, skriver insändarskribenten.

ANNONS

Jag hoppas att ni alla är beredda att ta itu med den tragiska situation som utspelar sig i Kurdistan just nu. Jordbävningarna som har drabbat området har förstört liv och förvandlat vackra samhällen till ruiner.

Det är en hård sanning att tusentals människor har blivit hemlösa och deras liv har förändrats för alltid. De har tvingats titta på allt de har byggt upp förgås och de är nu i desperat behov av vår hjälp.

Men vad har vi gjort för att hjälpa dem? Vad har vi gjort för att visa vår medkänsla och solidaritet? Sanningen är att vi har tittat på medan människor lider och förlorar allt de har. Vi har inte gjort tillräckligt för att hjälpa dem.

ANNONS

Men det är aldrig för sent att ändra sig. Det är aldrig för sent att visa vår medkänsla och beslutsamhet att stödja de drabbade. Vi måste väcka känslor i varandra och inspirera till handling. Vi måste visa vår beslutsamhet att stödja dem som behöver det mest.

Jag uppmanar er att tänka på de drabbade familjerna, de barn som har förlorat sina hem och skolor. Tänk på de sårade och de som har mist sina nära och kära. Tänk på de hjälplösa människorna som desperat behöver vår hjälp.

Vad kan vi göra för att hjälpa dem? Först och främst kan vi bidra till de hjälporganisationer som arbetar för att hjälpa de drabbade. Vi kan också sprida information om situationen och uppmuntra andra att bidra. Vi kan också sätta tryck på regeringar och internationella organisationer att agera och ge den hjälp som behövs.

Men det viktigaste vi kan göra är att visa vår medkänsla och beslutsamhet att stödja dessa människor i deras största nöd. Vi måste visa dem att de inte är ensamma, att vi bryr oss och att vi stödjer dem.

Jag ber er att ta till er denna debattartikel och agera. Visa er solidaritet med de drabbade i Kurdistan. Visa att ni bryr er och att ni är beredda att hjälpa. Tillsammans.

Kardo Kalkali

LÄS MER:Pizzeriaägarens drag – för att hjälpa jordbävningens offer

ANNONS