ResecentrumFoto: Catrin Hansson9/5-18
ResecentrumFoto: Catrin Hansson9/5-18

Snälla Västtrafik: håll busstiderna – vi kommer för sent till skolan!

Istället för att bussarna kommer 5-10 minuter sena varje gång låt dem komma 5-10 tidigare. Istället för att komma sent till skolan låt oss komma tidigare till skolan. Det vädjar signaturen ”Ung bussåkare” till Västtrafik.

ANNONS
|

Varje skoldag de senaste två åren har jag tagit bussen till skolan från Kungälvs resecentrum. Då har bussen varit sen fyra, fem gånger på en vecka. Fast de senaste dagarna har bussarna varit ännu senare än tidigare. Tidigare var den upp till fem minuter sen. Nu kan det röra sig om tio minuter. Det är inte så bra för att den bussen som jag tar brukar många elever från alla årskurser ta och det måste fixas.

För det första anser jag att bussarna måste fixas för att många elever och vuxna kommer sent till jobbet eller till skolan. Alltså att t.ex skolan börjar kl 8.00 då tar man bussen 7.40 och på västtrafiks hemsida står det att den kommer till sista hållplatsen 7.55, men då kommer den senare dit.

ANNONS

För det andra som jag ser det är att folk missar andra bussar som man ska åka efter den sena bussen. Till sist ser jag att folk anser att åka bil är mycket dåligt för miljön och då vill dem att människor ska åka buss istället för att minska utsläpp av gaser. Men då så går det inte att åka buss – för den kommer sent.

Så snälla västtrafik håll era tider för bussarna rätt. Det hjälper mycket för folket. Istället för att bussarna kommer 5-10 minuter sena varje gång låt dem komma 5-10 tidigare. Istället för att komma sent till skolan låt oss komma tidigare till skolan.

//Ung bussåkare

LÄS MER:Visa solidaritet med de drabbade

LÄS MER:Oacceptabel prishöjning – nu byter jag butik!

ANNONS