Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Partierna S+M+C bestämmer allt:

Utvecklingspartiet är besviket på hur deras motioner hanteras de senaste fyra åren. ”Trots det fortsätter vi som oppositionsparti envist att försöka”, skriver partiet i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

I snart fyra år har kommunen styrts av en o(helig) allians som består av socialdemokrater, moderater och centerpartister. En förkrossande majoritet. Utvecklingspartiet har inte haft något inflytande. Trots det fortsätter vi som oppositionsparti envist att försöka.

2020-06-17 lade Utvecklingspartiet en motion som handlar om att skapa ett ramprogram för byggnation av LSS-bostäder.

2022-05-12 lade Utvecklingspartiet en motion som vill att kommunen ska reservera några tomter för LSS- och SOL-bostäder.

2022-04-07 lade Utvecklingspartiet en motion om att snarast höja habiliteringsersättningen (den sk flitpengen) till det dubbla till våra medborgare som har daglig verksamhet. Motionen remitterades direkt till kommunstyrelsen, där vi väntar på att motionen ska "utredas" av förvaltningen.

Hur länge till Miquel Odhner? Hur länge måste de av våra medborgare som har daglig verksamhet vänta på att få en efterlängtad höjning?

Det är både sorgligt och tråkigt att motionen måste utredas av förvaltningen när det enda beslut Kommunstyrelsen borde ta ställning till är att höja ersättningen till det dubbla direkt. Om era (S + M + C):s löften om att förbättra för personer med funktionsnedsättning verkligen är värda något.

Utvecklingspartiet,

Martin Ottosson, Laila Persson, Ancy Walhgren, Ewa Wahlin

LÄS OCKSÅ: M och S utan gemensam kompass dödar utvecklingen i Kungälv

LÄS OCKSÅ: Vi prioriterar välfärden först