På Padel of Swedens banor kommer det spelas SM i september.
På Padel of Swedens banor kommer det spelas SM i september. Bild: Niklas Ohlson

Kungälvshallen står värd för padel-SM

Under måndagen stod det klart att SM i padel kommer avgöras i Kungälv.
– Jag skulle säga att det inte är något man kan missa om man är padel-frälst. Bättre än såhär blir det inte på svensk nivå, säger tävlingsledare Jonas Persson.

ANNONS
|

Tävlingarna avgörs mellan tredje och femte september hos Club Padel of Sweden i Kungälv. Club Padel of Sweden har flera anläggningar och att det blir just Kungälv som står som värd har med hallens storlek och förutsättningar att göra.

– Dels så krävs det en ganska stor anläggning för att driva ett SM. Eftersom Kungälv har 17 banor så blir det en naturlig plats. Dels så finns det också en centercourt som vi kan bygga läktare omkring, säger Jonas Persson, Sportchef och Tävlingsledare på Club Padel Of Sweden.

Den stora hallen är också en förutsättning för att kunna TV-sända matcher.

ANNONS

– Det ska in TV-bussar och annat eftersom det kommer vara direktsändning från hallen. SM är ett av de störta evenemangen på året även som arrangör, säger Persson.

Antal bestäms av restriktioner

Antalet deltagare och publikmängd kommer avgöras av restriktionerna och bestäms senare i sommar. Vilka som får möjligheten att tävla på SM kommer avgöras av Sverige-rankingen.

– Det vi jobbar mot är att vi ska kunna ha publik på plats. Vi hoppas kunna ta in några hundra även om det blir begränsat antal. Så vi får hoppas på att restriktionerna inte ändras, då kan kapaciteten bli ganska hög, säger Jonas Persson och fortsätter:

– Vi hoppas så klart på publik, SM är ändå det största padel-evenemanget på året. Det får man ändå säga. Jag tror det är allas dröm att få vinna SM.

SM avgörs i 3 set med golden point och plate.

LÄS MER:Bytte innebandy och tennis till trendsporten padel

ANNONS