Besvikelsens vandring ut från säsongen 2022 för Romelanda

Romelanda hade ödet i egna händer att kunna säkra en andraplats i division 5A Göteborg. Men RUF förlorade söndagens bortafajt mot ständiga rivalen Älvängen med 1–2.
– Vi kommer inte riktigt upp i den kvalitet som vi har offensivt, säger målvakten Björn Sjösvärd om RUF som därmed tappade sin kvalplats.

ANNONS
|

Det var ett aningen stukat Romelanda som kom till match på inledningsvis höstsköna Älvevis konstgräsplan.

I slänten på ena långsidan hade huvudtränaren Oscar Marek bänkat sig – avstängd som han var – och på planen fick laget formera om sig en smula.

– Vi hade en helt nykomponerad backlinje idag. Vår lagkapten Johan Kaage var avstängd, vicekaptenen Filip Larsson var sjuk och Fredrik Sjöberg, som är andre vice kapten, var också avstängd, säger målvakten Björn Sjösvärd.

– Det är klart att det surt att ha dem borta. Men de som kommer in gör det jättebra. ”Henke” (Henrik Björnrud), som spelar mittback, är ju forward och har inte tränat på två veckor. Han gör en kanonmatch, säger han.

ANNONS

– Men jag tycker inte det är där som vi förlorar matchen idag.

Chansfattigt i första

Förutsättningarna var enklast tänkbara för de tre lag som var involverade om kvalplatsen: Romelanda (40 poäng), Hisingen FC (39) och Älvängen (38). Seger för RUF och man behöll sin andraplats.

Starten på matchen blev dock inte den bästa. I den åttonde matchminuten kunde Alexander Rydén i ÄIK nicka in 1—0 efter en frispark från vänster. RUF-försvaret vinkade på offside men domarteamet höll inte med.

Över huvud taget var första halvlek ytterst chansfattig. I den 34:e matchminuten kom Melvin Berggren fri i vänsterläge men hans skott gick en bit över ribban. Några minuter senare blev Älvängens lagkapten Jesper Knaving frispelad men hans avslut styrdes via stolpen till hörna.

Sen reducering för RUF

Sjösvärd håller med om att det var chansfattigt.

– Planen är svårspelad. Det är rätt naturligt att blir så. Bollen rullar ifrån många. Man får inte den där touchen som man är vana vid, säger han.

– Och så är det mycket som står på spel. Jag är inte jätteförvånad över det...men vi brukar skapa mer – vi är bortskämda med det – och det gjorde vi inte idag.

Istället var det kraftfulle anfallaren Niklas Ahlbom som sju minuter in på den andra kunde panga in 2–0. RUF försökte forcera på slutet i ett allt mer tilltagande regn. Men närmare än ett avvinkat mål för offside i 75:e minuten samt en reducering till 2–1 via Gustav Flodin i den 90:e kom man inte.

– Vi kommer inte riktigt upp i den kvalitet som vi har offensivt. Vi gör mål alldeles för sent. Vi hade inte så mycket chanser innan dess och på det sätt som vi brukar, säger Sjösvärd.

– Vi kämpar och sliter men får inte riktigt till det. De är hetare när de får sina lägen.

Poängavdrag för tvåan?

Upplösningen på seriespelet i division 5A Göteborg blev att Hisingen FC vann sin match hemma mot Neutrala UF med 3–1 och gick därmed om såväl Älvängen som RUF.

När det nu var så nära – försäsong och lång säsong med alla matcher – är det sådant som snurrar i huvudet?

– Vi fick en dålig start på året men sedan har vi jobbat oss in i det jättebra och fått en bra höst. Vi har haft den här andraplatsen i ett par omgångar och har den i våra händer men tappar i sista – det är surt.

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Halvtid i fotbollen – så ser lagen på vårsäsongen

LÄS MER:Tvåsiffrigt i omstartsderbyt

Fotboll

Division 5A Göteborg herr

Älvängens IK-Romelanda UF 2–1 (1–0)

Målskytt RUF: Gustav Flodin.

ANNONS