Halvtid i fotbollen – så ser lagen på vårsäsongen

Kungälvsfotbollen har kommit till halvtid, med lite tillägg. Det har varit kanonkulor och strumprullare om vartannat. Kungälv-Posten gör en genomgång av hur lagen ser på sin insats så här långt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade
Halvtid i fotbollen

IK Kongahälla 4:a i division 3 sydvästra Götaland herr

Stefan Vennström, tränare: – Vi är topp fyra och har känning uppåt, men det är en tight serie och några förluster så är vi nere vid strecket. Det har gått bra med tanke på att vi är ett helt nytt lag och att vi har bytt spelsystem. Det har blivit bättre och bättre, jag är nöjd med killarna så här långt, säger Stefan Vennström, som är ny för året på Kongahällas tränarbänk. Är det någon som har överraskat? – Theo (Ferm) har gjort det bra i mål, nu när han har fått chansen att stå i flera matcher. Det är jätteroligt att se honom ta för sig. Här har vi en stormålvakt på G. Det är en jättefin kille först och främst, som har tränat mycket. Vad är du inte nöjd med? – Träningstiderna. Vi får åka runt på olika planer i Romelanda, Ytterby och Kungälv. Lite märkligt och inte optimalt, men det är bara att gilla läget. Det blir bättre när konstgräset i Munkegärde kommer. Och vi ska ha ett miniläger i Smögen 22-24 juli.

Ytterby IS 8:a i division 3 sydvästra Götaland herr

Anders Senften, tränare: – Det har inte varit som förväntat resultatmässigt. Spelmässigt har det gått ok. Ju längre serien har gått har det blivit bättre och bättre. Jag ser positivt på det, även om vi velat ha fler poäng. Jag är ny i klubben, så förhoppningsvis blir spelet ännu bättre och då kommer resultaten, det känns tryggt när det blivit bättre. De andra lagen är också duktiga och har gjort det bra, inga konstigheter. Inget lag sticker ut eller drar i väg. Det är jämnt från Åstorp, som är tredje sist, upp till ettan. Vilket lag som helst kan slå vilket annat lag som helst. Angered som ligger när nere slog oss och förlorade med uddamålet mot Kongahälla. Någon som har överraskat dig? – Jag hade inte mycket insikt från början, så nej. Ytterby har ett läger i Grebbestad vecka 30 och möter då ortens division 2-lag i en träningsmatch.

FC Komarken 12:a och sist i division 4A Göteborg herr

Anders Thornberg, tränare: – Vi har haft det tufft och har inte varit tillräckligt bra i de matcher vi spelat. Det har varit mycket yttre omständigheter, som oerhört många skador och sjukdomar, och folk som har varit ute och rest i jobbet. Vi får låta det sjunka in och försöka reflektera under uppehållet, sedan får styrelsen och jag sätta oss och se vad vi kan göra för att få fart på det, säger Anders Thornberg. – Många har varit med länge och för den sakens skull har det kommit in nya yngre spelare. Det är roligt, men det tar lite tid att bli seniorspelare. Kan du vara nöjd med något? – Att spelare tränar och försöker, de har kämpat och slitit. Matcher som mot Hisingsbacka, där vi ligger under med 1–5 i halvlek, men vinner andra med 3–2. Jag är stolt över att vi bjuder till och försöker även när det går tungt, att ingen lägger av. Den inställningen är jag nöjd med. Vad måste göras bättre? – Spelmässigt orkar vi inte spela det spelet vi vill göra. De som spelar har inte alltid varit på träningarna och då är det svårt att få till ett spelsystem som fungerar. Sådant måste det tragglas med. Laguttagningarna har varit svåra med spelare som fått ta många olika positioner, säger Thornberg, som trots allt är optimist och tror att Komarken reder ut det i höst.

Kode IF 3:a i division 5A Göteborg herr

Kristoffer Dennerbrant, tränare: – Tyvärr fick vi fem förluster, varav fyra med uddamålet, under första halvan av våren. Det var ganska onödigt i min bok. Vi var inte vakna när matchen drog i gång, det tog en stund att vakna, och då slarvade vi bort alldeles för många poäng. Fast vi har ny tränare och nytt spelsystem, det tar en stund att sätta det, analyserar Kristoffer Dennerbrant. Ändå räckte det till en topplacering i halvtid? – Överlag är vi relativt nöjda med en tredjeplats. Det är helt ok och vi har känning på andraplatsen, även om Hisingen har sju poäng mer om de vinner sin hängmatch. Någon som har överraskat? – Jag vill lyfta fram Emrik Olsson, född -04 och från juniorlaget. Han har gjort fyra-fem matcher från start. – Vi ser fram emot hösten, men det finns klubbar som rycker i våra spelare. Oskar Wallén är fantastiskt härlig att ha med, han har spelat hela vårsäsongen och gjort det jättebra, en ledare som är bra att ha med på plan. Hoppas att vi får behålla honom säsongen ut (det lär finnas intresse från Stenungsund). Vad kan ni göra bättre? – Att spela i 90 minuter och vara vakna från start. Matchen mot Croatia är den enda där vi inte varit med.

Romelanda UF 8:a i division 5A Göteborg herr

Oscar Marek, tränare: – En trea av fem i betyg, ok varken mer eller mindre. Vi har toppar och dalar, men jag tycker att vi har något på gång, säger Oscar Marek. Vad har fungerat? – Vår moral och vilja, där är vi bra. Vår offensiv fungerar, vi gör många mål och med många målskyttar, även fast vi bränner lägen också. Defensiven synkar inte, den sitter inte ihop lagdelsmässigt. Vi släpper in billiga mål. Det är inte bara backlinjen och målvakt som brister, utan hela laget. Vi tappar bollen på fel plats någonstans på banan och det gör stora hål i oss Max Harris har återvänt från nedlagda Västanå?! – Ett gott tillskott. Lukas Ekdahl har kommit från Ytterby och varit riktigt nyttig för oss. Anders Carlsbogård (51 år) har varit med, det är ett underbetyg till hur vår närvaro har varit. Vi har haft fruktansvärt många skador och sjukdomar vid fel tillfällen. Om vi ska vara med i toppen behövs större kontinuitet. Vi ska inte gå upp i år, vi har inte landat efter skitåret förra säsongen. Vi har ett bra lag och kan gå upp i fyran nästa år eller året efter. Vi har också riktigt roligt ihop, det är syftet med fotboll på den här nivån. – Däremot tycker jag att kommunikationen på plan och klimatet är hårdare mellan spelare och domare. Det kan vara jädrigt hetsigt, så var det inte senast jag var i Romelanda. Jag vet inte om det är samhället i sig eller brist på domare som gör det.

Ytterby IS 5:a i division 2 nordvästra Götaland dam

Carina Ackerfors, assisterande tränare: – Det känns lite tomt när vi tappade poäng sent i onsdags (hemmalaget Tollered kvitterade i 89:e minuten). Det blev smolk i bägaren. Det var ingen jättevälspelad match. Vi tog ledningen rätt tidigt genom Hannah Henriksson. Det kändes som om vi hade det, därför var det snopet. Tollered låg på i slutet, men vi hade också chanser och var närmare 2–0, säger Carina Ackerfors. Om vi ser på hela vårsäsongen: vad har fungerat bra? – Vi har gjort lite fler mål i år. Tidigare har vi släppt in mycket mål, det har vi hållit ner hyfsat och har ett jämnare spel. Vi har ett lite nytt spelsystem som tjejerna köper och vill jobba utifrån. Vad behöver ni förbättra? – Noggrannheten i vårt passningsspel. I dåliga perioder gäller att inte ha en för låg lägstanivå, att inte gå ner sig för mycket när det inte funkar. I samband med Tollered gjorde två spelare sin sista match i Ytterby, åtminstone för den här gången. – Wilma Axelsson och Victoria Alsne åker till USA ska gå college. Hannah Henriksson ska studera i Halmstad, men vi hoppas att kunna ha med henne på matcherna i alla fall. Det påverkar truppen, men är såklart roligt för dem. Det blir ett äventyr. Ytterby har hamnat i ett getingbo med fyra lag strax under topp 3-lagen, som det är ett stor gap upp. – Varje match är en sexpoängsmatch, konstaterar Carina Ackerfors.

Övriga lag

Kareby IS har gjort en utmärkt säsong hittills i division 6B Göteborg herr. Laget är tvåa, men kan mycket väl passera ledaren Vardar/Makedonija, då KIS har två matcher tillgodo, men bara ett poäng upp. Det kan bli en roligt höst på Kareby hed och klubben kan kassera in den största framgången någonsin på fotbollssidan. Diseröds SK kör på stabilt i samma serie och ligger femma. IK Västanå gav upp efter några matcher och drog sig ur serien. I division 7C Göteborg herr har Marstrands BK, som gör sin andra säsong som lag, visat fin vårform och ligger trea i tabellen, tätt följd av fyran Rödbo IF. Hermansby IF har det betydligt tuffare på sin jumboplats med bara två inspelade poäng. HIF jagar sin första seger och kanske kommer den nu när nya klubbstugan står på plats vid Kärnavallen. I damernas division 3B Göteborg har konstellationen IK Kongahälla/Kungälvs FF tagit tre segrar och ligger sjua. Sammanslagningen Kode IF/Romelanda UF har det kärvt. Nio raka förluster och en jumboplats är facit hittills. Kanske skulle laget må bra av spel i en lägre division nästa år?
ANNONS