Wilma Svahns glädjebesked timmarna innan derbyt

Strax innan matchstart i derbyt mot Stenungsunds IBK fick Wilma Svahn ett skönt besked. Hon är uttagen i Västsvenska distriktslaget.

ANNONS
|

Wilma Svahn är lillasyster i innebandyfamiljen Svahn/Kobalej, med storebror Linus Svahn (spelare) och pappa Pauli Kobalej (tränare) i IBK Kungälv. Wilma är född 2006 och ska spela med de bästa spelarna i distriktet Västsvenska.

– Det är extremt roligt, en ära och jättekul. Jag förväntade mig absolut inte att komma med. Jag gick in för varje träning och gjorde det jag kunde, kämpade på och krigade. Det är det jag kan, säger Wilma Svahn.

Laget ska var med i Distrikts-SM i Nyköping efter nyår, turneringen som samlar alla innebandydistrikten i ett mästerskap. Tidigare har målvakten Alice Westling (idag i IBK Göteborg), samt utespelarna Sofia Larson (numera Ale) och Calle Björkdahl Carlsvärd (FBC Lerum) fått chansen i distriktslaget med IBK Kungälv som dåvarande klubbadress.

ANNONS

Wilma Svahn gjorde en A-lagsmatch förra säsongen, i höst har det blivit klart fler chanser med fyra mål och två assist på sju matcher. I derbyt mot Stenungsund hoppade hon in i sista perioden.

– Jag har fått mycket mer speltid i division 1 än vad jag förväntade mig. Det är ändå min första säsong. Jag tackar för den tiden jag får och tycker det är jättekul. Ibland blir det en del bänk, det får man ta.

Hon spelar även i IBK Kungälv/Stenungsunds IBK:s gemensamma JAS-lag i juniorallsvenskan.

Du lär ha stött på några lagkamrater som motståndare i derbyt?

– Ja, det gjorde jag. De är jätteduktiga, det är många tekniska och snabba tjejer. Alltid kul att mötas. Det blir hetsigt, men kul, tycker hon.

LÄS MER:IBK Kungälv segrade i det som var årets jämnaste match

LÄS MER:Längtan är snart över för spelsugen Ebba Ohlsson – ”Det bästa jag vet”

ANNONS