Kungälvs lagkapten Ebba Ohlsson gjorde ett av målen när IBK Kungälv hemma i Mimershallen vann över Landvetter i innebandyns division 1 västra för damer med 7–6.
Kungälvs lagkapten Ebba Ohlsson gjorde ett av målen när IBK Kungälv hemma i Mimershallen vann över Landvetter i innebandyns division 1 västra för damer med 7–6. Bild: Niklas Ohlson

IBK Kungälv segrade i det som var årets jämnaste match

I den kanske jämnaste matchen så här långt i seriespelet stod IBK Kungälvs innebandydamer som segrare i hemmamatchen i division 1 västra mot Landvetter med uddamålet 7–6.
– Det är sådana här matcher som är roliga att spela, menar lagkaptenen Ebba Ohlsson.

ANNONS
|

När Kungälvs-Posten når Ebba på söndagskvällen har hon ”kommit ner lite i varv”.

– Det var en tuff och jämn match och rolig att spela! Det är alltid kul med jämna matcher. Det var lite hetsigt på plan och vid sidan av, säger Ebba.

Var det den jämnaste matchen ni spelat i år?

– Ja, absolut, det tycker jag! Det är sådana här matcher som är roliga att spela för man skriker lite extra på varandra när man täcker ett skott eller gör en bra grej, säger hon.

”Ett fysiskt lag”

Den första perioden vann Kungälv med 4–2 där hemmalaget kunde sätta sina lägen på ett helt annat sätt än vad som var fallet i förra matchen (förlust 2–8 borta mot Backadalen).

ANNONS

– Vi går in med en helt annan inställning i den här matchen. Vi spelar säkert och gör inga onödiga saker, säger Ebba.

– Vi vet att Landvetter är ett fysiskt lag och har enskilda duktiga spelare, men de är också väldigt unga och nykomlingar i serien det här året, säger hon.

Efter den andra perioden och inför den tredje ledde IBKK med 5–3, men det övertaget åts snabbt upp av Landvetter som kvitterade till 5–5.

Omfokusera i timeout

Frågan är vad som hände? Svaret kommer från Ebba.

– Vi pratade om att inte stressa och att ta det lugnt för vi leder ju, säger hon om upptakten inför tredje perioden.

– Men det blir som det brukar bli när det är jämna matcher; de behöver steppa upp sitt spel och lastar upp bollar på mål. Man får en adrenalinkick av att behöva komma ikapp.

Kungälv begärde timeout efter Landvetters kvittering. Då stod matchklockan på 7.02.

– Det var mer för att omfokusera – att lugna ner oss – för det blir lite hetsigt. Går vi upp och pressar och trycker på, så släpper vi kanske hemåt och de är farliga på kontringar, säger Ebba.

Timeouten fick dock avsedd effekt. Kungälv gick upp till ledning 7–5 men närmare en reducering till 7–6 kom inte Landvetter.

LÄS MER:Skön seger för IBK Kungälv: ”Vi fick styra spelet”

LÄS MER:Joel Rauswall tar steget ner från läktaren – blir assisterande förbundskapten

LÄS MER:Snart passar kostymen för IBK Kungälv – så ser laget på säsongen och femteplatsen

Innebandy

Division 1 västra damer

IBK Kungälv-Landvetter IBK 7–6 (4–2, 1–1, 2–3)

Målskyttar IBKK: Emma Cederklev, Clara Eriksson, Wilma Svahn, Emilia Wentzel, Ebba Ohlsson, Jonna Svensson och Amanda Borg,

ANNONS