Smitande bilist fångades på film – krockade två gånger

En bilist smet från en trafikincident på Jordfallsbron under lördagseftermiddagen. Föraren i en av skadade bilarna körde efter smitaren och händelsen filmades.

ANNONS
|

Det var klockan 17.01 som flera polispatruller larmades om en trafikolycka och smitning. De initiala uppgifterna sa att händelsen startade på Västra gatan, och att det handlade om två bilar som körde ikapp med varandra – den ena i flykt från en trafikincident och den andra som följde efter.

– Vi får larm om det här, den ene jagar efter den andra bilen. Det är i riktning mot centrum, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson polisregion Väst, på lördagskvällen.

Hannah Sutherland, gruppchef och förundersökningsledare på polisen i Kungälv, uppger på måndagen att händelsen startade på Jordfallsbron där två bilar blev påkörda av en tredje bil som när polis skulle kontaktas flydde från platsen. En av de påkörda kör efter och då sker ytterligare en trafikolycka.

ANNONS

– Den misstänkte kör in mot Kungälv och in på Västra gatan. Där stannar han, lägger i backen och backar in i målsägarens bil i full fart. Sedan kör den misstänkte iväg igen i hög hastighet,säger Hannah Sutherland.

Den påkörda bilen följde efter men avbröt efterföljandet på Trädgårdsgatan, i centrala Kungälv.

Föraren i den flyende bilen misstänks nu för två fall av smitning från olycksplats och vårdslöshet i trafik.

– Delar av händelsen är filmad, så det ska vi titta på och försöka se om vi kan identifiera föraren där. I nuläget har vi ingen uppsatt som misstänkt, men vi har goda förhoppningar om att få tag i en skyldig, säger Hannah Sutherland.

Det finns ingen uppgift om att någon person ska ha skadats fysiskt.

LÄS MER:Bilist körde ifrån polisen – i 200 kilometer i timmen

LÄS MER:Bil körde av vägen och ut på åker – fortsatte 300 meter

LÄS MER:Bilist körde in i stolpe i Kode

ANNONS