Polisen i intensiv biljakt under natten till tisdag.
Polisen i intensiv biljakt under natten till tisdag. Bild: Arkivbild

Bilist körde ifrån polisen – i 200 kilometer i timmen

Under natten till tisdag vägrade en bilist i Kungälv att stanna på polismans tecken. I stället tryckte föraren på gasen och polisen inledde en biljakt på E6 i riktning mot Uddevalla. En spikmatta behövdes läggas ut för att stoppa mannen.
– När han förs till sjukhus uttryckte han att han skulle ställa till med bekymmer, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Det var klockan 01.00 under natten till tisdag som en i allmänheten uppmärksammade bilisten. Enligt polisen ska färden ha beskrivits som vinglig och de larmades ut till Kungälv.

– Där fick vi visuell kontakt med föraren och det ska vara en äldre bil som körs. Men han visade inga som helst tecken på att samarbeta, säger polisen presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen påbörjade därefter ett förföljande. Föraren tryckte på gasen och begav sig i väg ut på E6.

Polisen lägger ut spikmatta

Han fortsatte norrut i hög hastighet och passerade bland annat Stenungsund och Ljungskile.

– Han körde i 200 kilometer i timmen på E6 i riktning mot Uddevalla, berättade Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl i Väst, under tisdagsnatten.

ANNONS

I höjd med Lerbomotet i Uddevallas kommun fick polisen stopp på föraren med hjälp av en spikmatta.

– Han körde över polisens spikmatta en halv timme senare och flyr sedan från bilen, men han stoppas och säkras av polispatrullen på plats, säger Schildt.

Polisen sätter handfängsel på bilisten. Föraren en man, som är i 25-årsåldern, är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Mannen förs till sjukhus

Eftersom mannen misstänks för drograttfylleri förde patrullen honom till Kungälvs sjukhus. Mannen uttrycker för patrullen att han kommer ställa till med saker efter besöket.

– Mannen uttryckte att han skulle ställa till bekymmer och ta sig tillbaka till Göteborg på något sätt, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

En stund senare, klockan 03.20, får polisen larm om att en ruta har krossats på en pizzeria i närheten av sjukhuset. Pizzerians kassa var uppbruten men det är i nuläget oklart om den innehöll pengar.

– Vi vet inte om det fanns pengar i kassan eller inte, säger Fuxborg.

Hittades vid McDonalds

Polisen fattar en misstanke om att mannen på pizzerian kunde vara samma man som hade kört bilen tidigare. De beslutar sig för att larma ut hans signalement. En väktare hör efter en stund av sig och berättar att mannen befinner sig på McDonalds.

– Mycket riktigt är det samma man som körde bilen tidigare. Han grips och får följa med till polisstationen. Nu är han även misstänkt till försök till stöld.

ANNONS