Helena Wennman, butikschef på Coop, tycker det är tråkigt att de behöver låsa köttdiskarna.
Helena Wennman, butikschef på Coop, tycker det är tråkigt att de behöver låsa köttdiskarna. Bild: Benedikta Cavallin

Problem med stölder på Coop – tvingas låsa köttdisken

Stora mängder kött försvinner från Coop i Kongahälla Center. Därför har butiken valt att låsa köttdisken på kvällarna när bemanningen är lägre.
– Det är jättetråkigt att vi måste göra det, säger Helena Wennman, butikschef.

ANNONS

När Helena Wennman tog över som butikschef på Coop i Kongahälla Center hade butiken redan börjat med att låsa köttdisken på kvällarna när butiken har lägre bemanning. Det innebär att kvällskunderna måste fråga ett butiksbiträde för att få köpa till exempel en entrecôte eller oxfilé på kvällskvisten.

– Jag har redan, under min relativt korta tid som butikschef, sett att det ofta saknas kött i våra saldon, säger Helena Wennman.

Hon har jobbat på olika Coop-butiker runt om i Sverige i 17 år och problematiken med köttstölder är inget unikt för Kungälv.

– Det är ett problem som finns på flera butiker. Tjuvar plockar på sig stora mängder kött och går ut helt enkelt. Det är svårt att hålla koll på hela butiken även dagtid när vi har full bemanning, förklarar Helena Wennman.

ANNONS

Kunder har förståelse

Trots att det kan bli jobbigare för kunderna att handla kött när disken är låst, menar Helena Wennman att hon inte hört några klagomål på beslutet.

– Jag tror de flesta har förståelse för hur läget ser ut. Det är bara mellan klockan åtta och elva på kvällen som vi låser. Då är det inte så många som kommer in och storhandlar, berättar hon.

I den bästa av världar skulle disken stå öppen alla tider på dygnet men då det inte fungerar har de enligt Helena Wennman inget annat val.

– Det är så klart jättetråkigt att vi måste göra det men just nu ser vi inget annat alternativ, avslutar hon.

LÄS MER:Alkoholstöld på Systemet kostade kvinna dryga 8 000

LÄS MER:Stöld från gårdsbutik i Kode lyftes i Efterlyst

LÄS MER:Fem personer stal sprit på KC – gick på fem minuter

ANNONS