Alkoholstölden på Systembolaget blev en dyr historia för kvinnan som nu tvingas betala dryga 8 000 kronor i böter.
Alkoholstölden på Systembolaget blev en dyr historia för kvinnan som nu tvingas betala dryga 8 000 kronor i böter. Bild: Polisen/Arkivbild

Alkoholstöld på Systemet kostade kvinna dryga 8 000

En 50-årig kvinna från Stenungsund döms för att ha stulit två flaskor cava och en flaska rödvin på Systembolaget i Kungälv. Den totala summan för alkoholen hon stulit uppgår till 267 kronor. Nu tvingas hon betala dryga 8 000 kronor i böter.

ANNONS
|

Det var i slutet av juli i år som en väktare uppmärksammade kvinnan som ska ha uppträtt oroligt och tittat sig omkring innan hon försvann in i en dold gång i butiken. Där såg väktaren henne sedan lägga ned två flaskor i sin väska.

Hon gick därefter till kassan för att betala för en annan flaska alkohol, dock inte de flaskor hon hade i väskan. Kvinnan greps därefter vid Resecentrum där hon ombads ta fram flaskorna hon gömt i sin väska. Hon tog då även fram en tredje flaska som hon erkände att hon stulit vid samma tillfälle.

Nu döms den 50-åriga kvinnan för ringa stöld av varorna till ett värde av 267 kronor. Kvinnan från Stenungsund har i förhör sagt att hon bestämt sig för att ta flaskorna när hon var inne i butiken, men har inte utvecklat saken närmare.

ANNONS

Impulsen att stjäla dessa blev dock en dyr historia då hon nu tvingas betala 8 400 kronor i dagsböter. Hon åläggs även enligt domslutet att betala en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

LÄS MER:Fem personer stal sprit på KC – gick på fem minuter

LÄS MER:Man misstänks ha försökt slanga bensin i Ulvegärde

LÄS MER:Stal hårsnoddar – sparkade mot butikskontrollant

ANNONS