Erik Elias Ekström hyllades av Idol-juryn efter framträdande på takspelningen. Han gick direkt vidare till kvalveckan och ikväll torsdag är det dags för livesändning.
Erik Elias Ekström hyllades av Idol-juryn efter framträdande på takspelningen. Han gick direkt vidare till kvalveckan och ikväll torsdag är det dags för livesändning. Bild: TV4

Erik Elias laddar med vila och ånga inför kvällens Idol

I kväll ställer sig Erik Elias Ekström på Idol-scenen igen för att sjunga sig in i tv-tittarnas hjärtan och vidare i tävlingen.
– Det är extremt tufft motstånd, säger han.

ANNONS
|

I kväll klockan 20 är det återigen dags för Eriks Elias Ekström att kliva upp på Idol-scenen, denna gång är det första gången live inför tv-publiken.

LÄS MER:Erik Elias Ekström vidare till Idols kvalvecka

Tittarna ska rösta och skicka vidare två Idol-deltagare, resultatet kommer senare på torsdagskvällen.

– Det är taggat men också orosfyllt och läskigt att sjunga live, för allt som görs syns ju, säger Erik Elias.

Ska försöka toppa

Eftersom han var en av dem som gick direkt vidare från momentet innan, ”taketspelningen”, sjunger han samma låt i sitt framträdande i kvalveckan som då.

– Det är Crazy in love, Lisa Ekdals version. Det finns en trygghet i att sjunga samma låt, men samtidigt läskigt att den magiska stunden redan är gjord för jag fick så mycket positivt från juryn och nu ska jag försöka toppa det, säger Erik Elias.

ANNONS

Hur laddar du?

– Jag har väldigt mycket försökt att hitta någon tro på att det ska gå bra, jag tror mest på den sortens övning att hitta tilltron till sig själv.

Hur hittar du tilltron?

– Jag gör det genom att vila, äta bra och stretcha kroppen. För rösten blir det mycket ånga, för det är så torr luft på hotellet, så jag andas in ånga från en kopp med hett vatten.

Erik Elias Ekström i tv-studion inför onsdagens kvaltävling.
Erik Elias Ekström i tv-studion inför onsdagens kvaltävling. Bild: Privat

”Mössan är helst alltid på”

När Kungälvs-Posten får tag i Erik Elias på onsdagskvällen är han med hela Idol-gänget i tv-studion och har precis ätit middag. Därefter väntade en kort inspelningen med torsdagens (läs idag) tävlande och sedan en plats i publiken.

Hur är det att titta när de andra tävlar?

– Det är otroligt nervöst faktiskt, alla är fantastiska, och så vet man att man ska upp på den scenen själv.

Med på scenen är alltid Erik Elias mössa.

– Min mormor gör mina huvudbonader. Först var det stickat men nu var det den virkade jag hade på Idol-giget. Hon känner sig väldigt delaktig, så det här blir en resa för mormor också, säger han.

– Jag har helst alltid mössa på mig, det känns lite tryggt – den hindrar att tankarna springer iväg, jag slipper tänka på håret och så värmer den

”Extremt tufft motstånd”

Under Erik Elias namn i tv-rutan står det Kungälv som hemort, men för några veckor sedan gick flytten till Norrköping.

– Jag flyttade på grund av jobb. Men jag trivdes väldigt bra i Kungälv, och flytten behöver inte vara för alltid. Jag känner mig mer som en Kungälvsbo, så det kan fortsätta stå Kungälv.

I kväll tävlar också Isabel, Hamodi, Daut och Sunny som tog hem sista chansen-finalen i onsdagens program.

– Det är extremt tufft motstånd. Jag hoppas på att det ska gå, annars får man hoppas på att få ett wildcard, säger Erik Elias.

LÄS MER:Kungälvsbo testar lyckan i Idol

ANNONS