I Idols säsongspremiär syntes Erik Elias Ekström, som de senaste åren har bott i Kungälv, sjunga en egenskriven låt som sin audition framför juryn.
I Idols säsongspremiär syntes Erik Elias Ekström, som de senaste åren har bott i Kungälv, sjunga en egenskriven låt som sin audition framför juryn. Bild: TV4/Jakob Dahlström

Kungälvsbo testar lyckan i Idol

Under säsongspremiären av tävlingsprogrammet Idol syntes Erik Elias Ekström från Kungälv testa sånglyckan framför juryn under sin audition i Göteborg. Och juryn föll pladask och gav honom säsongens första guldbiljett.

ANNONS

Under måndagskvällen drog programmet Idol igång och i säsongspremiären fick tittare följa personer som gjort audition i Göteborg. Bland dem fanns Erik Elias Ekström, 28, som de senaste fem åren bott i Kungälv. Han valde att sjunga en egenskriven låt som handlar om den pirriga känslan när man är kär och innan man vågar säga hur man känner.

– Det är en glad popdänga, vilket jag inte skrivit så mycket av, jag skriver mycket mer visa. Men den är glad och trallvänlig, berättade Erik Elias Ekström för Kungälvs-Posten innan programstart.

Han tyckte att det kändes självklart att välja en egen låt, men det gjorde det också läskigt för låtskrivandet är viktigt för honom.

– Det är det jag vill med mitt artisteri, det är en stor del av målbilden och accepteras inte det är det inte rätt plattform.

Han har i dagarna flyttat från Kungälv, men sedan 2015 har han jobbat på Fredkullagårdens fritidshem och sedan 2018 bott på Västra gatan. Han berättar att han och barnen har lekt audition där han både agerat jury och deltagare. Övningen det inneburit har gjort honom tryggare och han berättar att han tidigare haft möjlighet att söka men det inte blivit av.

– Dels kände jag nu eller aldrig. Dels blev en annan verklighet så tydlig efter att jag började söka jobb efter min utbildning som statsvetare och kontorsjobb blev verkligheten.

Han berättar att innan och efter audition var han väldigt nervös, men under auditionen kände han sig helt lugn.

– Det kändes som det gick väldigt snabbt, det kändes lite drömskt.

Och juryn höll med. Jubel utbröt i studion efter hans framträdande och en enig jury gav honom säsongens första guldbiljett.

Jurymedlemmen Alexander Kronlund påpekade dock faran med att sticka ut för mycket i sin stil.

– Det finns de som inte kommer att förstå det, för folk är inte så open minded alltid, sa han efter Erik Elias Ekströms framträdande.

Idolresan för Erik Elias Ekström och de andra deltagarna fortsätter redan i kväll, tisdag, i TV4.

ANNONS