Polisen samt åtta brandbilar från olika stationer skickades till platsen.
Polisen samt åtta brandbilar från olika stationer skickades till platsen. Bild: Linus Olsson

Brand vid Kungälvs resecentrum

Ett träd utanför Kungälvs resecentrum ska ha börjat brinna och branden spred sig till en av gavlarna på byggnaden. Räddningstjänsten tog sig till platsen och lyckades släcka branden.

ANNONS
|

Klockan 12.58 kom det ett larm om en brand vid Kungälvs resecentrum. När räddningstjänsten kom till platsen såg de att branden hade spridit sig till en av gavlarna på resecentrumet.

– Branden är släckt men vi är kvar och undersöker om den har spridit sig till något annat ställe. Vi tror att branden började vid ett träd som ligger i närheten av byggnaden. Just nu är läget under kontroll, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen och åtta brandbilar från Kungälv, Surte och Kodes brandstationer är på plats.

– Det är ingen pågående brand. Läget är under kontroll. Vi är där och ventilerar och kontrollerar så att branden inte tagit sig på något ställe, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, vid 15.10-tiden.

ANNONS

Cellplast började brinna

Efter fem timmars arbete kunde räddningstjänsten till slut lämna resecentrum under onsdagskvällen. Man har ännu ingen orsak till branden, men det långa släckningsarbetet, samt eftersläckningen, berodde på att materialet.

– Det har varit en spridning till konstruktionen som är gjord av cellplast, som är väldigt lättantändligt och brinner på bra. Därav tog det en lång stund att släcka, samt att sedan säkerställa att det inte fortsatte brinna, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör räddningstjänsten Storgöteborg.

LÄS MER:Insats vid Oasen efter automatlarm om utsläpp

LÄS MER:Larm om brand i flerfamiljshus i Kungälv

LÄS MER:Trafikolycka på E6 i Kungälv

ANNONS