Trafikolycka på E6 i Kungälv

Två bilar krockade på E6 strax efter Rollsbomotet, i södergående riktning, på söndagseftermiddagen. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

ANNONS
|

Larmet kom klockan 13.53.

– Räddningstjänsten är framme och en ambulans är på väg. En bil ska ha blivit påkörd bakifrån, säger Gunilla Jensen på SOS Alarms händelseinformation, vid klockan 14.15.

Två fordon stod i vägrenen i det södergående körfältet vilket resulterade i långa köer vid olycksplatsen, enligt Trafikverkets hemsida.

– Vi är på plats med tre enheter. Det var lugnt på platsen när vi kom fram. Två personbilar har kört ihop i södergående riktning. Vi har släppt på trafiken i en fil, säger Millie Ekman, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, vid klockan 14.17.

Inga skadade

Vid 14.30 var ingen i behov av ambulansvård enligt SOS Alarms händelseinformation. Det var ingen person som skadade sig i olyckan, enligt uppgift till polisen vid klockan 14.15. SOS Alarm bekräftade den bilden.

ANNONS

– Det verkar inte som att någon är skadad, det är ingen som har körts till sjukhus, säger Claudia Giare på SOS Alarm.

Vid klockan 14.55 lämnade räddningstjänsten platsen.

– Det är mycket trafik men den flyter nu på i båda körfälten men en av bilarna står kvar i vägrenen, så jag antar att den ska bärgas, säger Bosse på räddningstjänsten.

Föraren fick böter

Strax innan klockan 15 öppnades vägen alltså för all trafik men med viss påverkan.

Polisen misstänker inga brott i samband med olyckan men en av förarna har fått böter utskrivna av polisen.

– Föraren har inte hållit avstånd och så för ej anpassat avstånd till framförvarande fordon, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

ANNONS