Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Baddare Bild: Camilla Walldán
Baddare Bild: Camilla Walldán

Baddare säljs vidare på Tradera

I fredags påbörjades försäljningen av den sista omgången av Baddare i Bräckboden. Nu budas det om påsarna på Tradera och Marketplace – på måndagsförmiddagen var antalet annonser upp i 77.

Under fredagsförmiddagen startade försäljningen av 12 ton baddare, motsvarande 51 000 påsar. Kön ringlade sig hela dagen lång utanför Bräckboden med personer som ville få tag i minst en påse. Den här gången tilläts varje besökare köpa max tio påsar. ”Vi vill att det ska räcka till alla som vill ha”, meddelade Göteborgs kex på sin Facebook-sida.

LÄS MER: KP rapporterar från Baddare-kön

LÄS MER: Nu bakas Baddarna igen

Redan på fredagen fanns de några av påsarna ute för budgivning på säljsidan Tradera. Det är privatpersoner som står för annonserna. En försäljare sålde 14 påsar, med ett utgångspris på nästan 1 500 kronor.

Men i de flesta annonser säljs bara en påse, medan i andra kan det vara ett par stycken påsar som det går att buda på. En försäljare startade budgivningen på 50 kronor för en påse under fredagskvällen. På lördagsförmiddagen var budgivningen uppe i över 20 bud och högsta budet låg på 170 kronor.

På måndag förmiddag hade antalet annonser ökat ytterligare. En sökning på ”Baddare” gav då 68 träffar. I flera av annonserna med två påsar baddare låg då budgivningen på runt 500 kronor, det vill säga 250 kronor per påse eller 25 kronor per bakverk.

En säljare, som saluför fyra påsar skriver i annonsen: ”För er som inte har kunnat ta er till Kungälv för att köpa dessa godbitar erbjuder jag 4 påsar (40)st baddare som är nygjorda från veckan. Passa på för dessa kommer förmodligen inte tillverkas mera. PS. Dom går att frysa ner(blir nästan godare då.”

Även på Facebooks Marketplace finns 10-talet annonser om Baddare. En säljare som säljer fem påsar till högstbjudande skriver: ”Nej jag tänker inte skämmas ett dugg för att jag säljer dom för överpris, det är 12 dagar kvar till jul, jag har 6 barn att köpa julklappar till och vill man inte lägga pengar på detta så slipper man, enkelt”

Nu återstår att se om det också kommer att uppstå ett samlarvärde på de åtråvärda påsarna.

LÄS MER: Känslosamt farväl av Baddarna

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.