Miguel Odhner, (S), kommunstyrelsens ordförande och bemöter  kritiken om att det byggs för mycket i kommunen.
Miguel Odhner, (S), kommunstyrelsens ordförande och bemöter kritiken om att det byggs för mycket i kommunen. Bild: Catrin Hansson

Vi ska vara stolta och rädda om vårt Kungälv

Framtidsbeslutet Arena Kungälv innebär att vi sakta bygger samman Kungälv och Ytterby. Då kan allt inte vara som förr. Det skriver Miguel Odhner, (S), kommunstyrelsens ordförande och bemöter därmed kritiken om att det byggs för mycket i kommunen.

ANNONS
|

Kungälv är en av landets absolut bästa platser att leva och bo. 96 procent av oss som bor här gillar Kungälv, 7 av 10 rekommenderar andra flytta hit. Att Kungälvs företagare dessutom lyfter kommunens företagsservice till topp tre i regionen och vi åter klättrar uppåt, är riktigt glädjande för alla. Det ska vara lätt att vara företagare i Kungälv, lönsamma företag ger fler jobb, nya skatteintäkter att investera i en bättre välfärd för alla.

Framtidsbeslutet Arena Kungälv innebär att vi sakta bygger samman Kungälv och Ytterby. Då kan allt inte vara som förr. Det kräver minst fyrfiligt, fler rondeller och bussar, det måste även Trafikverket och Västtrafik förstå, betala och planera för. Staden förändras. Någon blir upprörd över att Biltema tar grönområde medan andra ser fler parkeringar. Någon blir inspirerad över Kexstaden, andra inte, någon vill bygga högt, andra lågt. Nu kommer Nytorgsstaden vid gamla busstationen, staden knyts samman och vrids sakta tillbaka ner mot älven. Folk har åsikter. Det är bra och bra kan alltid bli bättre. Jag gillar engagemanget, för det som händer nu är att Kungälv blir självständigt i relationen till vårt älskade Göteborg.

ANNONS

Samtidigt ersätts pandemikris av krigets Europa med nya utmaningar som ekonomi, ränta, jobb, flyktingar och krisförmåga. Mitt besked är att Kungälv kommer klara ett osäkrare Europa. Vi står starka politiskt och ekonomiskt, nyss beslutade vi investera 275 miljoner i bl.a. Ytterbyskolan och för andra året i rad finns inga besparingskrav i budgeten. Att lokala partier och desperata Liberaler då vill sänka skatten är både fel och riskabelt. Vi ska inte backa in i framtiden. Vi ska fortsätta satsa på välfärden, social hållbarhet, förebygga brott och öka vår robusthet i en trygg, trivsam och modern stad.

Jag vill ha en grön stadsutveckling med gröna lungor för vila, natur och rekreation, en plats att mötas. Om S är med och leder Kungälv skall varenda träd och buske som planeras bära frukt. Vi ska ha fruktlundar i staden som gynnar ekosystem, skapar glädje, plats för promenader, motion och friluftsliv, det stärker folkhälsan. Att kunna plocka bär och frukter i offentlig miljö är till glädje för alla, inte bara barnen.

Under snart fyra år har vi Socialdemokrater lokalt jobbat ihop med M och C för Kungälvs bästa. Det har varit fyra bra år för Kungälv med arbete över partigränser, det är jag stolt över. Nu är det valår, idag är det marknad och på söndag 1 maj, vill du tala mer om framtiden, så är jag på plats.

Kommunstyrelsens ordförande

Miguel Odhner (s)

LÄS MER:Det är vi som bor här som är Kungälv

LÄS MER:Så vill Kungälvsborna att Kexstaden ska se ut

ANNONS