Jag vill berätta för er att vi är många som ser ert jobb, att det är många barn som ser ert jobb och är glada och tacksamma för det!, skriver signaturen En tacksam mamma.
Jag vill berätta för er att vi är många som ser ert jobb, att det är många barn som ser ert jobb och är glada och tacksamma för det!, skriver signaturen En tacksam mamma. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Tack alla lärare på Ytterbyskolan – vi är många som ser ert jobb

Jag vill berätta för er att vi är många som ser ert jobb, att det är många barn som ser ert jobb och är glada och tacksamma för det!, skriver signaturen En tacksam mamma.

ANNONS

Jag läser så mycket kritik mot kommunen och tråkigheter om skolor etcetera så jag ville skriva några rader om tacksamhet!

Jag har en son som går på Ytterbyskolan. Jag hör om engagerade lärare och om vuxna som vill väl hela tiden! Jag har ett till barn som går på en ganska välrenommerad gymnasieskola i Göteborg och jag upplever inte att de lärarna är i närheten av det engagemang jag både ser och hör om på Ytterbyskolan. Jag vet att skolledning och lärare kämpar med stök och oroligheter och jag vill tacka er för ert jobb! Jag vill berätta för er att vi är många som ser ert jobb, att det är många barn som ser ert jobb och är glada och tacksamma för det! Jag kan tänka mig att det ibland känns tröstlöst och att det ofta är mer ris än ros.

ANNONS

Vidare vill jag också tacka kommunen och alla som jobbar med barn och ungdomar i dess regi. Min son har både i somras, under jullovet och under terminerna deltagit i de generösa aktiviteter ni erbjudit och det är ju fantastiskt vad ni gör! Jag har även här tyvärr fått höra om otacksamhet och om personer som förstört för sig själva och andra så jag tänker att även ni behöver ha ett stort och innerligt tack!

Vi pratar ofta om här hemma om att inte ta sådana här saker för givet. Det är människor som först beslutat om de här sakerna, det kostar pengar och det behövs människor som vill jobba med ungdomar och som helst ska vilja fortsätta göra fina saker ihop med, och för våra, barn!

Jag vill be alla föräldrar att prata med era barn om det här. Vikten av att visa tacksamhet, både i ord och handling. Att man inte bara kan få utan att man också behöver ge. Det blir så sjukt mycket roligare för alla då!

När jag ändå har er uppmärksamhet kan jag påminna om att det också är trevligt att tacka varandra i trafiken. En liten vinkning som tack när någon släpper förbi dig är så lätt att göra men värmer så himla gott att få!

Tack för mig :)

En tacksam mamma

LÄS MER:Rektorerna på Ytterbyskolan har inget handlingsutrymme

LÄS MER:Nu vill 2100 föräldrar ha svar, Anna Vedin

ANNONS