Det kommer bli parkeringskaos i Ytterby om inte kommunen agerar  innan den nya zonindelningen tas i bruk! Det skriver signaturen ”Jan” i ett debattinlägg. Genrebild
Det kommer bli parkeringskaos i Ytterby om inte kommunen agerar innan den nya zonindelningen tas i bruk! Det skriver signaturen ”Jan” i ett debattinlägg. Genrebild Bild: Stefan Bjarnefors

Ordna med fler pendelparkeringar i Ytterby

Det kommer bli parkeringskaos i Ytterby om inte kommunen agerar innan den nya zonindelningen tas i bruk! Det skriver signaturen ”Jan” i ett debattinlägg.

ANNONS

I och med att nu Ytterby och Kungälv kommer att in i zon A så kommer behoven av pendelparkeringar att kraftigt förändras. Pendelparkeringen i Ytterby är redan för liten och dess popularitet kommer att öka kraftigt, samtidigt som betydligt färre kommer att använda sig av Eriksdal. Hur tänker sig kommunen att hantera detta förändrade behov?

Pendelparkeringen i Kärna är idag full de flesta dagar, något som till stor del drivits av svårigheten att få plats i Ytterby. Många av dessa vill ju ännu hellre till Ytterby då zonerna ändras.

I Kornhall finns det oftast några platser lediga, men detta beror mest på att 320 tappat flera avgångar per dygn och därmed inte är särskilt attraktiv längre.

Jag misstänker att det kommer att bli parkeringskaos i Ytterby om inte kommunen agerar innan den nya zonindelningen tas i bruk!

Jan

LÄS MER:Kungälvsborna får åka billigare till Göteborg

LÄS MER:Tummen upp för Västtrafiks nya zoner och billigare bussresor

ANNONS