Helt oacceptabelt att beskatta invånarna utan att investera

I Kungälv driver moderater skattepolitik som om de vore sossar och sossarna välfärdspolitik som om de vore moderater. Det skriver Liberalerna i ett debattinlägg.

ANNONS

Valet 2018 gick Socialdemokraterna i Kungälv till val på ”Nu är det skolans tur”. I detta val lovar Centerpartiet att de ska satsa på skolmiljön för ”barnens bästa” och Moderaterna säger sig ställa högst krav på att ”effektivt använda skattepengarna”. Nu har denna oheliga allians styrt i fyra år och hur stämmer deras budskap med deras handlingar? Kungälv har ett av landets högsta överskott, över 1,2 miljarder (!) under mandatperioden. Samtidigt har majoriteten vanskött välfärden och låtit bli att göra nödvändiga investeringar. Att samla i ladorna och låsa dörren tycks vara den logik som väglett dem. En absurd konsekvens av detta är att eleverna på Ytterbyskolan kommer att ha flera av sina lektioner under hela nästa mandatperiod i baracker och i sina redan gamla nedgångna lokaler för att det påstås saknas pengar till att slutföra den renovering som påbörjats. Med det överskott Kungälvs kommun gjort under den här mandatperioden så finns resurserna till välfärdsinvesteringar. Det är helt oacceptabelt att beskatta invånarna utan att investera! Majoriteten borde antingen sänkt skatten eller ökat välfärden men helst röstat för Liberalernas budget som finansierar både och.

ANNONS

I Kungälv driver moderater skattepolitik som om de vore sossar och sossarna välfärdspolitik som om de vore moderater. I inledningen av förra mandatperioden förklarade S i kommunfullmäktige att de tillsammans med M och C, lagt sina vallöften i byrålådan. Det blev inte skolans tur, snarare otur, Ms höga krav på skattemedlen är ord i luften och C-löftet om att satsa på skolmiljön kommer att hamna i byrålådan igen, allt medan en generation elever ska få sin skolgång i baracker. Valdagen 11/9 kan ni sätta stopp för denna oheliga alliansen. Liberalerna är alternativet.

Elisabeth Mattsson (L) oppositionsråd

Michael Karlsson (L) ekonomiskpolitisk talesperson

Matilda Jansson (L) vice ordförande Beredningen för bildning och lärande

Thomas Loong (L) ordförande Liberalerna Kungälv

LÄS MER:Kungälv ska inte tävla med Göteborg med sin storstadsbebyggelse

LÄS MER:Vi vill ha en välfärd att vara stolta över!

LÄS MER:Vet Miguel Odhner skillnaden mellan specialpedagog och speciallärare?

ANNONS