Du avgör ditt Kungälv

Nu inför valet står du inför ett vägval. En god ekonomi eller nedskärningar. Det skriver kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) i ett debattinlägg:

ANNONS
|

Vid kommunstyrelsemötet i onsdags redovisar ekonomichefen återigen för samtliga partier att kommunens ekonomi är stark, trots krigets stora kostnadsökningar på mat, bränsle, el och ökande pensionskostnader. Det är ingen slump, det handlar om politiskt samarbete. Det är bra, för en dålig ekonomi slår stenhårt mot de med störst behov, barn och elever i skolan eller den som blivit lite äldre och behöver stöd eller är sjuk. Samhället måste hålla ihop, då måste ekonomin gå ihop.

Nu inför valet står du inför ett vägval. En god ekonomi eller nedskärningar. Liberaler och lokala borgliga partier vill sänka skatten med 45 miljoner, det innebär nedskärningar med 70 lärare eller vårdbiträden samtidigt om både barn och äldre ökar. Detta är fel väg. Jag står för ordning på ekonomin och politisk samarbete för Kungälvs bästa, gränsen går vid SD som vill behandla Kungälvs medborgare olika, sånt köper inte jag. Du väljer väg.

ANNONS

Jag vill bygga ett mänskligt, rättvist och modernt Kungälv där det är tryggt och trivsamt att växa upp eller åldras. Hela kommunen ska leva och Kungälv ska växa lagom, inga höga hus vid älven, större gröna lungor, fruktträd, utegym och lekplatser. Fler barn och elever ska lyckas i skolan och tryggt kan gå eller åka fri buss till en öppen bra kvarters- eller fritidsgård. Sedan vill jag efter 8 års kamp att vi äntligen får Arena Kungälv på plats med större bad, med nya och större idrotts- och ishallar, det är idrotten, barn, äldre, folkhälsan och ett modernt Kungälv värt. Alla vet att det krävs en by för att fostra ett barn, därför ska brottens orsaker ska bekämpas tidigt och med mig vid rodret kan du räkna med hårdare tag mot gängkriminalitet och nolltolerans för all form av brott, våld och droger i Kungälv.

Det är bara tillsammans vårt Kungälv kan bli ännu bättre.

Miguel Odhner

Kommunstyrelsens ordförande (S)

LÄS MER:M och S har gett upp medborgardialogen

LÄS MER:Nu talar ingen om turism längre

ANNONS