Ingemar Thorsson oroas över turismen i Kungälv framöver. Men kanske kan vi få andra turister som är intresserade av fula byggnader, skriver han i ett debattinlägg. Bildarkiv
Ingemar Thorsson oroas över turismen i Kungälv framöver. Men kanske kan vi få andra turister som är intresserade av fula byggnader, skriver han i ett debattinlägg. Bildarkiv Bild: Anders Ylander

Nu talar ingen om turism längre

Ingemar Thorsson oroas över turismen i Kungälv framöver. Men kanske kan vi få andra turister som är intresserade av fula byggnader, skriver han i ett debattinlägg.

ANNONS

Nu slogs den sista spiken i kistan för Kungälv som turiststad. Kexfabriken stängde för gott den 12 augusti. Den näst sista spiken var när kommunen stängde vandrarhemmet.

Det var många cyklister som stannade till och ägnade några dagar åt fästningen. Ofta gick de en sväng på västra gatan, handlade och kanske tog en bit mat. Nu är gatan helt död.

Jag vet inte hur många möten jag varit på genom åren, där alla vurmade för turism. Nu talar ingen om turism längre. Varför kan ända åsikt? Man hade planer på bryggor,

Man hade ett särskilt bolag som skulle utveckla Fästningsholmen. Nästa steg är att lägga ned Fars Hatt. Den nya ägaren tog över i mars och ännu har de inte fått alkoholtillstånd, av kommunen.

Det går inte att driva ett hotell i längden utan att kunna servera en öl till maten. Gästerna som är där en gång kommer inte tillbaka. Många kommuner skull vara glada om de hade en fästning som dragplåster. Men kanske kan vi få andra turister som är intresserade av fula byggnader. Husen vid Kongahälla var för ett år sedan placerade i topp på rankingen av Sveriges fulaste byggnader. Nummer 7 i Sverigelistan. Nummer 4 i Västra Götaland. Får de byggt färdigt Kongahälla och Nytorget kanske vi hamnar ännu högre. De politiker som vurmar mest för förtätning bor ju inte ens i Kungälv. Holmenskiöld, Odhner, Wedin, Viktorsson med flera. Kanske inte ens stadsarkitekten? När får invånarna som bor inom stadsgränsen, något att säga till om.

Ingemar Thorsson

LÄS MER:Kexfabriken som blev ett bageri

LÄS MER:Läsarna tycker till – det bör busshållplatsen vid kexfabriken i Kungälv heta

LÄS MER:Hållplatsens namn väcker starka känslor

ANNONS