Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristina Zubonja skrev på och KHK spikade truppen. Bild: Linus Olsson
Kristina Zubonja skrev på och KHK spikade truppen. Bild: Linus Olsson

Zubonja signerade – KHK-truppen är klar

Niometaren Kristina Zubonja förlänger med Kungälvs HK. Det gör att truppen är klar inför kommande SHE-säsong.
– Det ska mycket till för att vi ska ta in någon mer, en skada eller något annat. Vi är jättenöjda med gruppen och truppen, säger tränaren Hamed Khazrai.

Kungälvs HK har tappat två nyckelspelare som haft mycket speltid. Vänsterkantens Amanda Borgström fick inte nytt kontrakt, medan niometaren Charité Mumbongo valde ett proffsäventyr i Frankrike. Andremålvakten Linnéa Björkman flyttar hem till Stockholm och niometaren Emma Wiksfors väljer nykomlingen Kärra. Wiksfors fick inte så mycket speltid och lånades ut till Kroppskultur, där hon lyckades riktigt bra.

KHK-tränaren Hamed Khazrai är nöjd med truppen. Bild: Linus Olsson
KHK-tränaren Hamed Khazrai är nöjd med truppen. Bild: Linus Olsson

– Vi har fått behålla de flesta och kan köra vidare med de som en gång startades förra året, säger Hamed Khazrai.

Fyra nya spelare

Niometarna Alva Söderbom (Kristianstad) och Amanda Kullenberg (Drott) har kommit in, liksom målvakten Agnes Åseskog (Sävehof, nyligen uttagen till U19-landslaget). Vänstersexan Sarah Thorngren lyfts upp från akademin.

Kristina Zubonja, som kom från Heid inför förra säsongen, är sist ut att räknas in i truppen.

– Det beror på att vi har balanserat hur vi ska arbeta när vi fått in en till vänsternia. Men det har varit klart muntligt ganska länge. Kristina är fantastiskt bra att ha med sig i gruppen. Hon gör alltid sitt jobb.

Är truppen starkare i år?

– Det svårt att säga. Vi blir starkare i form av erfarenhet. Vi hade många unga spelare som fick hyfsat stora roller och vet vad som kommer. Nyckeln blir att ta ytterligare kliv på den fronten den kommande säsongen. Vi har fått behålla de flesta och har inte behövt pussla så mycket. Vi tror helt klart att det kommer vara ytterligare en god faktor som gör att vi kan komma upp någon nivå till. Vi tog 13 poäng i år med en helt ny och ung trupp. Ett par poäng till … De ovanför på slutspelsplats hade 18 poäng, det är dit vi siktar och vill vara. Det gäller att göra rätt saker. Jag tror på de, det är en jättefin trupp.

Marie Wall i matchen mot Heid i vintras. Så mycket mer spel blev det inte, men hon förväntas bli en nyckelspelare för Kungälvs HK nästa säsong. Bild: Petter Ullberg
Marie Wall i matchen mot Heid i vintras. Så mycket mer spel blev det inte, men hon förväntas bli en nyckelspelare för Kungälvs HK nästa säsong. Bild: Petter Ullberg

Marie Wall gjorde en kort comeback i vintras, men sparades sedan när inte fysiken var helt 100. Med en ordentlig försäsong kan kanske hon närma sig nivån som gjorde henne till landslagsspelare.

– Det har hon definitivt kapacitet till, även om det är en bit kvar. Marie har sett ohyggligt bra ut på träningarna. Det är den tekniska biten. Sedan har hon en vinnarskalle och det är bra att bara ha henne i gruppen. Det betyder mycket, vi är glada att hon kan köra på så länge hon tycker att det är roligt. Hon är en jättefin spelare som vi kommer att använda mycket, säger KHK-coachen.

Kört med boll ett par veckor

Kungälvs HK har tränat sedan i början av maj. Det är mer handbollspass jämfört med samma tid förra året. Pandemin har för det med sig att spelarna har blivit bättre på att träna på egen hand och på så sätt stärkt fysiken.

– Vi har gjort fystester hela året och statusen har blivit mycket bättre. Vi är inte där vi vill vara, men testbatteriet har blivit bättre och vi ska stabilisera oss. Det finns fortfarande för dåliga fysvärlden på ett par håll, men det här är ett långsiktigt arbete, inget som vi gör på en halv säsong.

Klart är att lagledaren och materialförvaltaren Torbjörn Sige pensionerar sig från uppdraget i KHK.

– En omtyckt ledare sedan tidigare, som alltid finns där och har gjort ett fint jobb under det året jag har varit.