Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Zärnblom är tillbaka i IBK Kungälv efter en kort sejour i Stenungsund. Bild: Niklas Ohlson
Joakim Zärnblom är tillbaka i IBK Kungälv efter en kort sejour i Stenungsund. Bild: Niklas Ohlson

Zärnblom blommar sent – tillbaka som pappa i IBK Kungälv

IBK Kungälv plockar in en rutinerad återvändare. 34-årige Joakim Zärnblom är tillbaka.

Han har spelat för IBK Kungälv och dess föregångare Sportlife/STC Kungälv och Marstrands IBK sedan juniortiden. Som senior har han mest representerat klubbarna i de lägre divisionerna, men när det var dags att ta klivet upp i division 1 för IBK Kungälvs A-lag fick Joakim Zärnblom en plats i truppen.

– Jag var med i Kungälv upp till division 2, men så hände det lite grejer mellan mig och tränaren. Det var då jag började spela med division 4-laget som fanns då. Jag hängde med ett par år upp till division 3, innan Anders Jönsson frågade om jag ville provträna. Jag kände att det var dags att testa om det kunde hålla, säger Joakim Zärnblom.

Du är lite av en ”late bloomer”?

– Inte så konstigt. Jag var målvakt fram till jag var 23 år. Sedan sadlade jag om till utespelare. Då tar det längre tid innan man blomstrar. Jag har mycket kvar att ge, lovar han.

Han gjorde tolv mål och tre assist på 20 matcher säsongen 2019/20. Helt ok, men istället lämnade Zärnblom för serierivalen Stenungsunds IBK, tillsammans med lagkamraterna Mathias Krook, Linus Backlund och Linus Hjerpe. Där blev det bara tre matcher innan serien avbröts av pandemin, för att aldrig återupptas igen.

– Det är roligt att vara tillbaka i Kungälv och Mimershallen. Det har alltid varit bra att spela där. Det var klubben som kontaktade mig och frågade om jag ville komma tillbaka.

Trots den korta tiden i Stenungsund har det laget fått en plats i Joakim Zärnbloms hjärta.

– Det var många turer fram och tillbaka om jag skulle stanna eller gå till Kungälv. Det var inget lätt beslut. Jag trivdes i Stenungsund, det är en skitbra klubb, men några grejer vägde över för Kungälv.

Vad vill du tillföra?

– Mål är alltid kul (skratt). Jag får ta det som det kommer. Jag är äldst i laget och får ta den rollen att ha hand om barnen. Den yngsta är 15 år. Jag blir pappan i laget.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.