Tobias Sanne kör för fullt med Ytterby och allsvenska Lerums innebandy.
Tobias Sanne kör för fullt med Ytterby och allsvenska Lerums innebandy. Bild: Niklas Ohlson

Ytterbykuggen satsar på elitspel – i innebandy

Ytterby tog en säker seger hemma mot Angered MBIK och grep halmstrået till att få vara med och jaga toppen. Tobias Sanne var som ofta en av kuggarna i segermaskinen. Men bara i andra halvlek.

ANNONS
|

Matchen mot Angered, laget som följt Ytterby sida vid sida ända sedan division 5-tiden, slutade med en stabil seger för Ytterby.

Det var visserligen Angered som tog ledningen efter tio minuter i första halvlek. Men YIS svarade snabbt när Joakim Thornberg snyggt skruvade in bollen någon enstaka maska från krysset efter frispark.

Tidigt i andra halvlek gjorde turbomotorn Victor ”Vander” Andersson 2–1 efter ett fyndigt spel som öppnade ytor i Angereds försvar. I minut 52 kraftvände Fredrik Strand bort sina bevakare dundrade in trean för Ytterby.

Tobias Sanne kom in strax innan paus. Fabian Andersson hade ramlat/knuffats in i gästerna målvakt och fick lämna Yttern rejält yr.

ANNONS

– Tråkigt med ”Fabbe”. Han fick en liten knuff och blev skadad. Det såg inte bra ut, säger Tobias Sanne.

Sanne har varit en viktig mittfältsdirigent under Ytterbys resa från division 5 och uppåt. Han har jobbat hårt både defensivt och offensivt. Men det senaste har han fått börja på bänken. Tobias Sanne dubblerar nämligen just nu med innebandy på elitnivå.

– Jag är med i Lerum i allsvenskan. Det är väldigt seriöst i Lerum, till skillnad från Romelanda (där Sanne var drivande med spel i både ettan och tvåan innan laget lade ner i våras). Samtidigt vill jag vara här och göra det bra. Det är full fart i båda klubbarna och inte många lediga dagar i veckan, säger Tobias Sanne, som bara har missat derbyt mot Kongahälla på grund av innebandyn

Vad tycker du om matchen mot Angered?

– Vi gör 3–1 och stänger matchen. De kommer inte till något läge efter det.

Ytterby ligger trea och har ett gap upp till toppduon Landvetter och Tölö. Nu gjorde Kållered sitt och slog överraskande Landvetter på fredagskvällen. Det gjorde att Ytterby kan vara med racet och spela förvinterfotboll med en del mening i.

– Vi har chanser kvar att göra något bra av den här serien. Det blir inte bara att spela av till slutet. Serien håller på till runt 20 november och vi hoppas att de andra lagen gör sitt jobb. Vi har Tölö och Landvetter kvar att möta, men vi behöver hjälp av andra lag också.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – Angered MBIK 3–1 (1–1)

Mål: Joakim Thornberg, Victor Andersson, Fredrik Strand.

Bra: Laget höll stabil kvalitet rakt igenom från backlinje till anfall, från vänster till höger.

ANNONS