Arvid Sigurdsson i kamp mot Trelleborgs Niklas Bröndsted Vesterlund i Superettan tidigare i år.
Arvid Sigurdsson i kamp mot Trelleborgs Niklas Bröndsted Vesterlund i Superettan tidigare i år. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Ytterby värvar från superettan

Arvid Sigurdsson, 22, som senast spelat i Örgryte förstärker Ytterby IS inför hösten.
– Jag kände att jag behövde en nystart för att hitta glädje och motivation igen, säger han.

ANNONS
|

Ytterby har fått en fin start på säsongen. Innan sommaren tog laget 15 poäng av 15 möjliga. Men i höst väntar sjutton matcher. För att lyfta truppen ytterligare en nivå inför den utmaningen har laget plockat in 22-årige Arvid Sigurdsson från Öis.

Sigurdsson, som är född i Mölndal, har tillhört Öis sedan han var tio år gammal. I Örgryte tog han sig hela vägen till A-laget men de senaste åren har skador i korsband och menisk ställt till det. I Ytterby hoppas han nu få en omstart på karriären.

– Jag har haft många skador under de senaste åren men har kommit igång och kunnat spela ordentligt det här året. Jag kände att jag behövde en nystart för att hitta glädje och motivation igen, berättar han och tillägger:

ANNONS

– Sen har jag lite kompisar i laget också så Ytterby känns som en bra klubb att gå till.

Det blev tolv år för Sigurdsson i Örgryte innan han själv tog beslutet att lämna klubben tidigare i sommar.

– Det var mitt beslut att lämna, jag kände att jag behövde starta om. Det är ganska tufft att ta sig tillbaka till professionell fotboll när man har varit borta så mycket om jag har, säger Sigurdsson och fortsätter:

– Det har varit tre år sammanlagt av de senaste fyra åren så det har varit tufft. Men det är jäkligt skönt att vara tillbaka på banan och spela för fullt nu igen.

Hoppas bli en del av Ytterbys framgång

I år har det blivit sex inhopp i superettan för den offensive mittfältaren.

– Jag hoppas kunna bidra med att vinna matcher. Det har gått bra för laget inledningsvis, så jag vill bli en del av Ytterbys spelsystem och försöka göra så att de får en bredare trupp. Bygga vidare på det som de har, säger Sigurdsson.

– Jag är en spelare som är bra med boll och som gillar att driva bollen och ”ställa frågor” till försvaret. Jag kan både göra mål och fördela boll. Lite av allt nästan, haha!

”Bidrar med spets”

Lagets tränare Robert Tartagni menar att Sigurdsson kommer kunna bidra med spets till en redan stark trupp.

– Jag var jättenöjd med truppen innan och nu får vi in spets som tajtar till konkurrensen ännu mer. Det är väldigt roligt, säger han och fortsätter:

– Han har spelat med några av våra killar från Öis akademi. Han hörde av sig och frågade om han kunde komma upp och träna. Då tyckte båda parterna att det kändes både kul och intressant, det blir ett sätt att få in ytterligare konkurrens.

ANNONS