Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterbys Daniel Alexandersson blev tvåmålsskytt mot Landvetter. Han hade hellre vunnit. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Ytterbys Daniel Alexandersson blev tvåmålsskytt mot Landvetter. Han hade hellre vunnit. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ytterby straffade – och blev straffat i toppmatchen

Seriesemifinal mot toppkollegan Landvetter. Skulle Ytterby hitta vinnarspåret igen?
En trist första halvlek saboterade den drömmen.

Det tog åtta minuter för ex-allsvenske måltjuven Victor Sköld att få hål på Ytterby. Det satte tonen på matchens första halvlek.

– Första halvlek är vi riktigt usla, vi kommer inte upp i den nivån som vi brukar, skapar knappt några chanser och släpper igenom väldigt enkelt där bak, säger Daniel Alexandersson, skyttekung som var nära att bli matchhjälte, men det återkommer vi till.

Nej, det var inget större fart på YIS under första halvan. Och när killarna började ta sig in i matchen, fick gästerna en solklar straff till andra målet.

Inte vaksamma

– Vi är inte tillräckligt vaksamma vid straffen, tycker Ytterbys tränare Robert Tartagni.

I andra halvlek var Ytterby klart bättre, trots att Victor Sköld rann igen på en långboll och satte trean i minut 57.

– En långboll som går hela vägen. Den skulle vi kunna göra bättre på, tycker YIS-tränaren.

Ytterby skulle komma igen med hjälp av två minst lika solklara straffar, där Daniel Alexandersson satte båda. Straff nummer två innebar också rött kort för Landvetters Edwin Mahisa, som fick hjärnsläpp och boxade bort bollen när den var på väg över mållinjen efter Alexandersson lobb.

– Innan straffarna och utvisningen har vi tre-fyra frilägen där vi inte får till ett avslut eller där målvakten gör en bra räddning, grämer sig Robert Tartagni.

YIS kom aldrig närmare än 2–3.

– Killarna gör det jävligt bra, vi skapar absolut tillräckligt med chanser för att vinna den här matchen. Men det är noll poäng, även om prestationen säger att vi gör det bra. De gör en heroisk insats i 60 minuter. De 30 minuterna vi inte är påkopplade straffas vi hårt, tycker ”Taggen”.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – Landvetters IS 2–3 (0–2)

Mål: Daniel Alexandersson 2 (båda på straff).

Bra: Victor Andersson, lagets dynamo, som ger allt i 90 minuter. Daniel Alexandersson som var framme och vass offensivt.

Ytterby saknar för tillfället en kvartett som inte skulle göra bort sig en eller två divisioner högre upp. Arvid Sigurdsson, Tim Stolt Hermansson, Joakim Thornberg och Felix Stengarn dras med skavanker och vilar. Robert Tartagni vill inte fastna i förklaringar om att många tunga namn saknas, fast faktum är att få lag i serien skulle kunna gå obemärkta med en sådan kvartett på läktaren i stället för plan.

Kvartett med klass saknas

– De är klasspelare. Och det suger ju, men vi får göra det med de som vi har, säger Daniel Alexandersson.

Han kom från Kongahälla inför förra säsongen, startade några matcher innan han fick problem med ljumskarna och missade resten av säsongen. I år har Daniel Alexandersson spelat mer kontinuerligt, även om han haft lite strul med ljumskarna även i sommar och missat några matcher. Han leder i alla fall den interna skytteligan och är med i toppskikten även i serien med sina sju mål.

– Ja. Men jag är bara besviken. Det spelar ingen roll. Vi vill vinna. Fast det är bara att gnugga på – och kolla på hu vi gjorde i andra halvlek, säger han.