Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ytterby spelar tidig seriefinal

Två nykomlingar toppar herrarnas division 3 och under lördagen är det dags för en tidig seriefinal när Ytterby möter Tölö.
– Vi kommer in med ganska gott mod, och har inte så mycket att förlora, säger Ytterbys tränare Robert Tartagni.

Med åtta matcher spelade ligger Ytterby kvar i toppstriden av division 3. Under lördagen väntar en tidigt seriefinal borta mot obesegrade Tölö.

– Både vi och Tölö är nykomlingar, och båda är lag som vill spela sitt eget spel. På förhand borde det bli en otroligt jämn match. Det blir väl avgörande vilka som klarar av att spela sitt spel bäst, säger Ytterbys tränare Robert Tartagni och fortsätter:

– Det verkar som det ska vara bra förutsättningar, 20 grader och halvmulet. Jag vet från tidigare att de har en otroligt hård matta. Men med tanke på vädret som varit kanske den är lite bättre nu.

Tre poäng skiljer

Inför lördagens match har YIS sex segrar, en oavgjord och en förlust vilket innebär 19 poäng. Tolö å andra sidan har sju segrar och en oavgjord, vilket ger 22 poäng. Ytterbys oavgjorda match kom senast, när laget spelade 2–2 mot Hestrafors IF.

– Vi gör en jättebra match senast men har inte marginalerna med oss. Men marginalerna förtjänar man ändå någonstans brukar jag säga, säger Tartagni.

– Vi ledde med både 1–0 och 2–1, med en kvart kvar. Deras 2–2 mål var ett väldigt bra avslut. Deras anfallare böjde in den i bortre. Det finns ingen syndabock utan det var en väldigt bra prestation. Sen kan man alltid hitta saker som kan bli bättre, men det är mitt huvudbry som tränare.

Tre mål av nyförvärvet

Inför andra delen av säsongen förstärkte Ytterby laget med bland andra Arvid Sigurdsson från Örgryte. Den tidigare superettaspelaren har sedan dess bidragit med tre mål på tre matcher.

– Det är en klasspelare såklart. Det är inget snack om det och bevisligen producerar han poäng. Inkluderar man träningsmatchen har han gjort fyra på fyra. Samtidigt har vi andra som är poängspelare så jag är inte så orolig. Det handlar om att alla ska hitta varandra, säger Tartagni och fortsätter:

– Det är klart att tre mål på tre matcher gör inte ont. Sen gäller det för honom att lära sig hur vi vill spela.

Lördagens match börjar 15.00 på Hamravallen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.