Ytterby IS tog poäng i Åstorp – ”Delad pott var rättvist”

Ytterby ledningen, trots en man mer. Resan till Skåne och Åstorp gav en poäng med hem.

ANNONS
|

Ytterby vann premiären hemma mot Kållered. I första bortamatchen var det dags för en ny bekantskap – Åstorps FF i nordvästra Skåne.

Det började bra för Ytterby. I 28:e minuten tog YIS ledningen genom Viktor Hallström, ingen van målskytt för YIS, men det räknas likafullt.

– Det var en frispark som Jocke (Thornberg). Skottet tog i stolpen och ”Hallis” sköt in returen, berättar Ytterbys tränare Anders Senften.

Hemmalaget åkte på en utvisning precis innan pausvilan och fick en rejäl uppförsbacke att bemästra. Det gjorde Åstorp på ett riktigt bra sätt. Åtta minuter in i andra halvleken kom kvitteringen till 1–1, som senare skulle bli slutresultatet.

ANNONS

– Åstorp gjorde det bra, vi gjorde det bra på vårt sätt. Delad pott var rättvist. Deras spel passade bra för gräs, medan vi är ovana vid gräs och har inte tränat på det. Det var inte vårt typ av underlag, menar YIS-coachen.

Han tar med sig både bra saker och mindre bra saker att slipa på.

– Jag tar med mig hur vi agerar på plan, men ändå inte klarade att hålla oss i från Åstorp, trots en man mer, att vi inte klarade att äga matchen. Där finns saker att bygga vidare på. Till det positiva hör att vi åker tre timmar ner till Åstorp och gör det bra, vi får med oss en poäng. Jag tror inte att många lag tar tre poäng borta mot Åstorp.

Nästa match är hemma mot Stafsinge 23 april.

Fotboll

Division 3 sydvästra Götaland herr

Åstorps FF – Ytterby IS 1–1 (0–1)

Mål: Viktor Hallström.

Bra: Målvakten Andreas Olsson räddade Ytterby flera gånger.

ANNONS