Ytterby IS samlar in pengar till Musikhjälpen.
Ytterby IS samlar in pengar till Musikhjälpen. Bild: Linus Olsson

Ytterby IS stöder Musikhjälpen – gör en burpee för varje krona

Ytterby IS damer har hittat en extra motivation till att göra försäsongsträningens värsta övning. De ska samla pengar till Musikhjälpen – och för varje insamlad krona görs en burpee.

ANNONS
|

I år samlar Musikhjälpen in pengar för att motverka barnarbete. ”Alla barn har rätt till en trygg barndom. Trots det tvingas just nu 160 miljoner barn i världen till barnarbete. De sliter på stekheta åkrar, utsätts för gifter i osäkra fabriker, kryper i trånga gruvgångar och städar bakom stängda dörrar där ingen ser vad som händer” motiverar Musikhjälpen ändamålet på Sveriges radios hemsida.

Det har Ytterby IS nappat på och damlaget har startat en egen kampanj för att stödja Musikhjälpens insamling.

– Musikhjälpen drar in massor av pengar för bra ändamål. Vi tycker att deras ändamål i år är väldigt bra. Vi ville självklart haka på och bidra så gott vi kan, säger Emma Premberg, i Ytterby IS och en av initiativtagarna för insamlingen.

ANNONS

Laget kombinerar insamlingen med att ge extra bränsle till den annars rätt tradiga och slitsamma försäsongsträningen.

– Vi gör det genom att ha en burpee-utmaning. Laget gör en burpees för var varje insamlad krona. Burpees är en klassiker som en icke-favorit bland övningarna. Det blir extra kul och motiverande under försäsongen.

Emma Premberg, en av initiativtagarna bakom Ytterbys insamling till Musikhjälpen.
Emma Premberg, en av initiativtagarna bakom Ytterbys insamling till Musikhjälpen. Bild: Niklas Ohlson

Ytterbys insamling startade i torsdags. En dag senare var den uppe i 1 000 kronor och YIS-truppen har tillsammans fått göra lika många burpees.

– Vi hoppas att samla in ganska mycket. Första målet var 1 000 kronor.

Hur gör man för att skänka pengar till Musikhjälpen via Ytterbys insamling?

– Vi har en länk till vår bössa på Ytterby dams Instagram. Sedan går det också att söka på Ytterby dam på Musikhjälpens hemsida. På Instagram kan man följa oss när vi gör burpees och se hur vi ligger till i insamlingen, förklarar Emma Premberg.

ANNONS