Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

YKK tror på fina resultat under säsongen

Efter cirka ett och ett halvt år är det snart dags för tjejerna i Ytterby Kungälvs Konståkare, YKK, att börja tävla igen. För det yngre laget Fantazys del väntas det sex tävlingar under året varav två av de är SM-kvaltävlingar. Även Harmony, YKK:s elitlag, har ett fullspäckat schema inkluderat en utlandstävling under säsongen.

Träningen är i full gång, och under kvällen tränar Fantazy som är YKKs debutantlag och Harmony som är föreningens elitlag. De båda lagen ser fram emot att få tävla igen, efter ett uppehåll som varit tufft under corona. Åkarna Amanda Magnusson, 13 år, och Agnes Nilsson, 15, ser fram emot att äntligen få tävla igen.

– Det roligaste med konståkningen är lagkänslan och farten, och det ska därför bli kul att få se andra lag åka och tävla mot dem igen, säger Amanda Magnusson åkare i Fantazy och Serenity.

Åkarna Agnes Nilsson, 15 till vänster och Amanda Magnusson, 13 till höger. Bild: Hugo Nithander
Åkarna Agnes Nilsson, 15 till vänster och Amanda Magnusson, 13 till höger. Bild: Hugo Nithander

Även Agnes Nilsson som åker för Harmony och Infinity ser fram emot tävlingarna och berättar att det har varit en lång och ganska tuff period med coronan.

– Det har såklart vart jättetråkigt att inte ha fått tävla under året. Men samtidigt ska det bli extra kul och kanske lite extra nervöst att tävla nu igen, säger Agnes Nilsson.

Samma program som inför förra året

Frida Birath och Adelaide Vickell är tränare för Team Fantazy och Team Serenity. De säger att laget blivit större under pandemin och att de därför fått starta det nya laget Serenety. Det laget är till för att se till att fortsätta utvecklas och säkerställa att alla ska få chansen att vara med och tävla.

– Vi har många åkare i klubben och därför startade vi Serenity. Det finns även ett högt tryck på klubben just nu med fler som vill lära sig att åka skridskor. Vi har till exempel över 100 åkare i skridskoskolan, säger Frida Birath

Harmony och Fantazy hade båda färdiga program inför förra säsongen men efter som att de inte har tävlat, har de valt att behålla samma program inför denna säsongen.

– Nu har de övat i snart ett och ett halvt år på sitt program så det ser lovande ut, säger Frida Birath

Tränarna för Team Fantazy Adelaide Vickell och Frida Birath. Bild: Hugo Nithander
Tränarna för Team Fantazy Adelaide Vickell och Frida Birath. Bild: Hugo Nithander

Höga förväntningar på säsongen

Det skall hållas Kungälvspokalen i Oasen som vanligt denna säsong med det som är nytt är att klubben även ska anordna ett SM-kval i januari. Något som sätter lite extra prägel på den kommande säsongen.

– Det är kul att det drar igång och att äntligen få se lite publik, säger Adelaide Vickell, tränare i klubben.

Team Harmony har historiskt sett presterat bra på tävlingar, och förhoppningen i år är att komma topp tre i Sverige. När det gäller debutantlaget Fantazy, ser läget också ljust ut och man hoppas att den långa träningen på samma program ska ge resultat.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.