Fabian Andersson och Joakim Thornberg kan jubla. Ytterby vann fjärde raka.
Fabian Andersson och Joakim Thornberg kan jubla. Ytterby vann fjärde raka. Bild: Linus Olsson

YIS klarade pressen – tog fjärde raka segern

Dålig dag, nyckelspelare borta och en mindre bra prestation. Ytterby IS lyckades bemästra allt detta i helgmötet borta mot Angered MBIK och ta fjärde raka segern.

ANNONS
|

Ytterby var inte pigga på att spela efter midsommar. YIS hade hellre fått matchen mot Angered, det lag i serien som känner Ytterby bäst (och omvänt), avklarad innan långhelgen. Högerkantens hyperkreativa lirare Tim Stolt Hermansson och Felix Stengarn saknades och matchen spelades på Lövgärdets mycket fina, men rätt långsamma naturgräsplan.

– Vi får inte tag i bollen som vi brukar och Angered får bra utdelning på sitt presspel. De få en straff som är helt korrekt dömd. Men vi repar upp oss lite. Daniel Alexandersson nickar in en frispark från Joakim Thornberg, summerar Ytterbys tränare Robert Tartagni första halvlek, som slutade 1–1.

ANNONS

I andra halvlek tackade Daniel Alexandersson för passningen och serverar bollen till Joakim Thornberg som satte 2–1.

– Där börjar en otrolig anstormning från Angered, men de skapar inga chanser. Min målvakt (Andreas Olsson) behöver göra en räddning. De har mycket boll och det är slitigt, vi kommer inte ur skyttegravarna, Angered får oss långt ner i banan. Väldigt olikt oss.

Tartagni kastade in nya fräscha ben och inhopparen Lukas Ekdahl spelade fram debutanten Wiggo Arneson, även han inbytt i andra, till 3–1 på övertid.

– Det var det den sämsta prestationen från oss. Men jag tar gärna de tre poängen, istället för att inte få något efter en bra prestation. Det var ett nytt sätt för oss att vinna. En otroligt arbetsmoral, det visar vilken fantastisk trupp vi har. Få lag i serien hade kunnat göra samma sak. Samtidigt var jag helt utmattad efter matchen. Det var ingen lugn och fin resa, säger Robert Tartagni.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Angered MIBK – Ytterby IS 1–3 (1–1)

Mål: Daniel Alexandersson, Joakim Thornberg, Wiggo Arneson.

Bra: Backlinjen med Oliver Hysén, Martin Sjöberg, Albin Granbacke och Patrik Svensson

ANNONS