Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Wilma Pettersson brann i seriecomebacken för KHK

I en match som svängde fram och tillbaka kunde Kungälvs HK i seriepremiären av SHE vinna derbyt mot BK Heid med 35–24. I centrum stod den comebackande lagkaptenen Wilma Pettersson som i framför allt första halvlek visade vägen med sex mål och som också gav upphov till två straffmål.

Inte helt oväntat utsågs hon efter lördagens match hemma i Mimershallen till sitt lags bästa spelare och inte helt oväntat valde hon att säga det som alla lagkaptener säger.

– Det var många som gjorde det bra idag! Det var en jävla laginsats faktiskt, säger en strålande glad Wilma som gjorde comeback i seriespel efter sin svåra armbågsskada i våras.

Du säger det, trots nio mål framåt?

– Jo, men jag tycker det! Det finns en anledning till varför man kan göra mål. Jag får ju de lägena för att jag har någon som hjälper mig till dem. Och om det är min uppgift i laget att skjuta, så gör jag det.

Sex plus två i första

Och sköt var också vad Wilma gjorde.

Hon satte fyra av Kungälvs första sex mål. Ni som har sett laget spela vet också hur oerhört entusiastisk och energifylld Wilma allt som oftast är i sådana stunder. Som att se ett kärnkraftverk på två ben med en handboll i nävarna.

Till slut blev det sex mål i första halvlek (nio totalt i kampen) plus att hon genom sin avslut orsakade två straffar som Mia Lagumdzija omsatte i mål.

Är sex mål ditt personbästa i en halvlek?

– Ha ha, jag brukar ju inte ens göra sex mål på en match, så det måste jag nog säga att det är! säger Wilma.

– Men det var mycket som gick in också. Jag brukar ju inte skjuta så mycket. Det är de (Heids försvar) inte vana vid och de står lågt. Mia satte tryck och då fick jag låga treor för att de fick hjälpa till på henne. Jag får tacka Mia!

Vann olika perioder

Men det var också en märklig match.

Häng med i den här matematiken: KHK ledde med 11–3 och ledde med fyra bollar i halvtid – efter 9.15 i andra halvlek hade Heid kommit ifatt till 20–20 men under de sista knappt 21 minuterna vann Kungälv med 15–4!

– Jag tycker att vi är konsekventa och jobbar på, men vi har en dålig period när de kommer ikapp. Men vi håller oss ändå till det som vi ska göra, säger Wilma.

– Det är mer småmissar bakåt för oss som gör att de kommer ikapp. Det är försvarsarbetet som är sämre, säger hon.

35 framåt är bra men 24 bakåt – i hemmahall – är kanske mindre bra.

Har du någon uppfattning om var ni står någonstans som lag?

– Jättesvårt att säga. Alla matcher som vi kan vinna är jätteviktiga liksom att vi kan vinna med elva bollar. Du får fråga mig i december.

”Jävligt mycket energi”

För första gången på 18 månader kunde KHK spela inför publik i SHE.

– Det var skitkul! säger Wilma och skiner upp.

– Nu är jag ju alltid lite galen men man får jävligt mycket energi. För mig är det hur bra som helst. Det är något extra att spela inför publik, säger Wilma som direkt efter kampen studsade upp på läktaren för att till sina föräldrar lämna över blomsterkvasten.

– Jag kan ändå inte ta hand om blommor! De hade nog dött hos mig på två dagar.

Hur kommer du att fira?

– Vi ska se herrarna spela (Kungälv-OV Helsingborg), käka något gôtt ikväll och så är det ju match på torsdag (Lugi borta) – det blir inte så mycket mer än så.

Handboll

SHE

Kungälvs HK-BK Heid

35–24 (17–13)

Mål KHK: Wilma Pettersson 9, Mia Lagumdzija 8 (3), Linnéa Rundberg 4, Marie Wall 3, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Maja Fredén 3, Line Stenberg 2, Alma Jöhnsson, Madeleine Lindgren och Kristina Zubonja.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.