Volleyfesten Trekungaslaget går mot en rekordhelg

Trekungaslaget är Sveriges största volleybollhändelse efter förbundscuper och SM. I helgen väntas 150 lag till Kungälv.

ANNONS
|

Eldsjälen Annika Sjöberg är utöver uppdraget som ordförande i Svenska volleybollförbundet även engagerad styrelsemedlem och tränare i Kungälv volley. Och så är hon spindeln i nätet i helgens cup Trekungaslaget, där klubben är arrangör. Efter pandemin har suget efter att lira cup slagit ut i full blom.

– Det har aldrig varit ett sådant här tryck. När en vecka var kvar av anmälningstiden var det 20-30 överanmälda lag, som vi fick tacka nej till. Vi har aldrig haft så många lag på en gång. 169 lag! De kommer från Sverige, Norge och Danmark. Det är ett dilemma att få in alla i logi. Vi har tjatat på kommunen, men det har varit svårt att få till det, säger Annika Sjöberg.

ANNONS

Saknar vandrarhem i Kungälv

Lokalerna ska funka bra ur brandsynpunkt, men om miljöenheten har godkänt dem kan avgifterna bli högre. Den kostnaden kan inte sticka i väg för mycket och ekonomiskt får det bära eller brista för Kungälv volley.

– Det är skohorn som gäller. Vi har ett stort antal från Oslo, 110-115 spelare att knö in bäst vi kan. Ett vandrarhem hade behövts i Kungälv, tycker Annika Sjöberg.

Mimers hus, Munkegärdeskolan och Thorildskolan med Idrottshallen står för övernattning och arenor, medan Kastellegården och Sparråshallen bara köra matcher. Däremellan kör två bussar med lag förhoppningsvis till rätt plats i rättan tid.

– Det är extremt mycket logistik. Vi hade behövt fler löst folk som hade hjälpt till, men många tycker att de inte behöver det. Men det här är det enda vi begär, förutom medlemsavgiften.

Det ska även spelas volleyboll. Hur är de sportsliga förväntningarna?

– Vi har 17 egna lag från Kungälv, det är fullständigt rekord. Som mest har det varit elva lag när Sofie (Sjöberg, dotter och landslagsspelare) var liten. Vi hoppas att allt ska flyta på och att lagen känner att de får bra matchning. Och så ha jag ett eget lag som jag tränar och hoppas att det ska gå bra för.

LÄS MER:Trekungaslaget tillbaka med peppande lag och tävlingsnerv

LÄS MER:Sofie redo för Silver league-final – guldläge för svensk volleyboll

LÄS MER:Annie och Julia flyttar hemifrån för att närma sig elitdrömmen

ANNONS