Arkivbild Kungälvs HK.
Arkivbild Kungälvs HK. Bild: Linus Olsson

Vinst i tävlingspremiären för KHK

Damerna spelade under lördagen sin första tävlingsmatch för säsongen och det i den svenska cupen. Det blev bortamatch mot Eslöv i första omgången, där Kungälvs damer ganska bekvämt kunde ta med sig två poäng hem.

|

Eslöv som till vardags spelar i allsvenskan öppnade matchen med en fördel på tre mål, i och med svenska cupens system för jämnare matcher. Men det var inget som stod i vägen för Kungälv som ganska tidigt i första halvlek hade hämtat igen hemmalagets ledning och kunde även så småningom gå om. I halvtid hade dock Eslöv en knapp ledning med ett mål, något som var som bortblåst i andra halvlek. Gästande Kungälv, kunde med sin SHE erfarnehet sedermera ånga på ordentligt och vinna matchen med sju måls skillnad, 23-30.

Kungälvs tränare Hamed Khazrai är däremot inte jättenöjd med matchen och menar att laget fortfarande inte riktigt befinner sig där de önskar att vara.

– Jag tycker vi har ganska mycket kvar att jobba på innan vi är där vi vill vara. Men vi har kommit en bit på vägen. Denna matchen är bättre än de träningsmatcherna vi spelat de senaste, men vi har fortfarande en bit att jobba på innan vi kommer i matchform.

Den stora skillnaden lagen emellan under lördagens match är enligt Hamed rutin och spelsätt. Han förklarar att det allsvenska laget Eslöv inte riktigt spelar på samma sätt som många av motståndarna i SHE och att det därför kan vara svårt att få upp tempot i matchen.

– Det skilljer sig i passningskvalité, fart och rytmen i spelet och det kan hända att man blir lite passiv och stående i försvaret. Sen märker man också att vi orkar trycka på ett helt annat sätt i andra halvlek, säger han

Nu väntar snart hemmapremiär i för Kungälvs damer när de tar emot HK Aranäs på lördag klockan 18:15.

Handboll

ATG Svenska Cupen

Eslövs IK - Kungälvs HK 23-30 (14-13)

Mål: Line Stenberg 10, Wilma Pettersson 5, Maja Fredén 4, Alma Jöhnsson 3, Madeleine Lindgren 3, Alva Söderbom 2, Elin Cindric, Linnéa Rundberg, Sarah Torngren