Vinst i derbyt – Kungälvs HK en poäng från kval uppåt

Ett av säsongens hetaste derbyn utspelade sig i Mimershallen när Kungälvs HK tog emot Torslanda. Med tanke på tabelläget var varje poäng avgörande i kampen om en kvalplats. Trots en fantastisk första halvlek bjöd hemmalaget in gästerna och matchen blev aldrig den krossen den såg ut att bli.

|

Det är helt omöjligt att förutspå hur Herrallsvenskan ska sluta i år. Förutom att topplaget OV Helsingborg i princip säkrat den enda direktuppflyttningsplatsen finns det inga fler säkra kort. Kungälv låg inför matchen på den andra kvalplatsen av tre med 30 poäng. Skånela hade lika många poäng och låg på den tredje. Utanför kvalplatserna fanns Karlskrona på 28 poäng. Utan att rabbla varenda lags position förstår ni att tabelläget är tajt, och att det krävs att man tar sina poäng för att förtjäna en chans i Handbollsligan.

I derbyt mot Torslanda öppnade hemmalaget KHK absolut starkast. Såpass bra att laget hade hela nio måls ledning i stunder av första halvleken. Johan Bergströms i Kungälvmålet storspelade och gjorde ett fantastiskt jobb att hålla undan gästerna. Samtidigt tryckte hemmalaget på bra framåt och såg ut att göra en av sina bästa matcher denna säsongen.

Men något hände i slutet på första och i början på andra halvlek. Som så många gånger innan släpper Kungälv in sina gäster i matchen och det började kännas lite svajigt i laget. Kungälv hängde inte med i starten på andra halvlek och avståndet kröp en stund ner till fyra måls ledning. Trots tappet mitt i matchen hittade Kungälv tillbaka och det blev ändå aldrig särskilt spännande. Kungälv vinner till slut derbyt med 32–27

Djupa dalar och höga toppar

Mittsexan Alexander Regen håller efter matchen med om bilden av ett Kungälv som ofta tappar fokus under matcherna. Vad det beror på är desto svårare att klargöra

– Vi har haft lite problem med det under säsongen att vi har lite för djupa dalar. Sen är våra toppar ganska höga och vi får ju också en bra start. Men vi dippar och bjuder in dom, och det är svårt att säga varför. Vi har pratat om det men svårt att säga här och nu, säger han

Vad det gäller hans egen insats blev under matchen hela nio mål. Han är efter matchen nöjd med flera detaljer.

– Min egen insats känns bättre bakåt än vad det gjort de tidigare matcherna. Sen får jag mycket att jobba med och gör en del mål men borde varit lite kyligare i vissa avslut. Vad det gäller laget så tror vi på vår spelidé. Vi får ganska bra träff på dom bakåt och det gör att vi kan få en del lätta mål på de kontringarna, säger Alexander Regen.

Två matcher återstår och än är kvalplatserna inte säkrade, det saknas en poäng för det. Regen säger att målet givetvis att ta steget upp till Handbollsligan men att man måste ta en match i taget. I nästa match väntar Anderstorp och sedan avslutas grundserien borta mot OV Helsingborg den 25 mars.

Handboll

Herrallsvenskan

Kungälvs HK – Torslanda HK 32–27 (18–12)

Mål: Alexander Regen 9, Emil Bramming 5, Isak Hane 5, Emil Lennartsson 4, Daniel Wester 3, Simon Örtelind 2, Henrik Rhåsson 2, Hannes Rybo, Adam Jöhnsson.

Bra: Alexander Regen, Johan Bergström, Henrik Rhåsson, Emil Bramming.