Amanda Sjöstrand Hallman i förra matchen mot Skuru
Amanda Sjöstrand Hallman i förra matchen mot Skuru Bild: Linus Olsson

Vinst för Kungälvs HK efter långt uppehåll

Kungälvs HK spelade sin första match sedan i mitten på november och visade bra form borta mot VästeråsIrsta. Ett tålmodigt bortalag lyckades till slut att plocka två viktiga poäng och kliva upp på en fjärdeplats i tabellen.

|

Efter en dryg månads uppehåll var det VästeråsIrsta som stod för motståndet när Kungälv drog igång serien igen. När de senast spelade blev det förlust hemma mot tabellettan Skuru, och efter matchen hoppades mittnian Mia Lagumdzija att uppehållet skulle ge tid för att förbättra saker som inte fungerat under säsongen.

Dock var det hemmalaget Västerås som öppnade starkast. Gästande Kungälv hade svårt att få in bollen och drygt 15 minuter in i första halvlek hade Västerås dragit ifrån till en fyramålsledning. Något som Kungälv jobbade igen och lyckades gå till halvtid med ställningen 16 -15.

Bättre utdelning i andra halvlek

Mer spännande än så skulle inte matchen bli, för i andra halvlek går Kungälv ut och gör sex obesvarade mål. Laget lyckas sedan hålla i ledningen och vinner bekvämt med 27 - 34. Kungälvs lagkapten Wilma Pettersson ger sin bild av matchen.

– Jag tycker väl att vi gör ungefär det vi sagt att vi ska göra i början på första halvlek men dom får bättre utdelning.

Hon förklarar vidare att hon inte tycker att Kungälv ändrar jättemycket, trots ett underläge utan har istället tålamod och fortsätter med sin spelplan. Något som det lagts mycket fokus på under det långa uppehållet.

– Vi har framförallt fokuserat på den fysiska biten men även den mentala biten och försökt göra det så bra som möjligt. Sen tror jag också vi vinner matchen på att vi fortsätter med vårat spel och att Västerås inte riktigt orkar.

Nästa match för Kungälv är hemma mot H65 Höör på torsdag den 30 december.

Handboll SHE

VästeråsIrsta HF – Kungälvs HK 27 – 34 (16–15)

Mål: Linnéa Rundberg 7, Mia Lagumdzija 6, Kristina Zubonja 5, Wilma Pettersson 4, Marie Wall 4, Alma Jöhnsson 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Maja Fredén 2, Madeleine Lindgren, Yasminee Gluic.

Bra: Yasminee Gluic, Linnéa Rundberg och Mia Lagumdzija