Vilken avslutning Kungälvs HK!

För andra matchen i rad spelades det derby i Mimershallen. Denna gången mot Önnereds HK. En match som bjöd på det mesta och där Kungälvs HK visade på en otrolig vilja. I den fullsatta hallen var det spännande, ända fram till slutsignalen ljöd.

|

Kungälv har visat på både bra form och fint spel den senaste tiden. Trots förlust i förra matchen mot Sävehof har många bitar i spelet sett bra ut och Kungälv jagar ihärdigt en slutspelsplats. Under lördagen besökte Önnereds HK Mimershallen. Ett lag som i förra veckan stod för en snudd på omöjlig bedrift och slog Skuru, som dessförinnan inte förlorat en enda match i serien denna säsongen.

Första halvlek var jämn. Inget av de båda lagen tog initiativet till att rycka ifrån och man håller i stort sett jämna steg med varandra hela matchen igenom. Stämningen i den fullsatta hallen var på topp men på planen kändes lagen något oskärpta i inledningen med många tekniska fel och missade lägen.

Två poäng stod och vägde hela matchen

I halvtid var ställningen 17 – 17 och matchen var fortfarande helt öppen. Det utnyttjade gästerna och försökte göra ett ryck. Bortalaget Önnered började bygga en ledning i andra halvlek och såg ut att försöka springa ifrån Kungälv men hemmalaget hade inte gett upp ännu utan såg till att hålla siffrorna nere och Önnered lyckas inte få mer än en tvåmåls-ledning. Med drygt 10 minuter kvar var det istället Kungälv som ville mest och gjorde en fantastisk avslutning. Ett kompakt försvarspel och ett par fantastiska räddningar från inhoppande målvakten Agnes Åseskog gjorde i mångt och mycket Kungälvs ryck möjligt. I den 54:e minuten tog de ledningen och släppte sedan inte taget. Efter en riktig nagelbitare kunde hemmalaget säkra två nya poäng i toppstriden och går därmed om Önnered i tabellen.

”Det brukar bli väldigt jämna och tajta matcher”

Wilma Pettersson i Kungälv är nöjd med lagets insats efter matchen och menar att en vinst mot just Önnered känns extra bra.

– Det brukar bli väldigt jämna och tajta matcher mot Önnered. Det är alltid roligare när man vinner och det gör vi idag så det var skitkul, säger hon.

Att vinsten kommer i slutminuterna på matchen är inget hon tycker är konstigt. Pettersson säger att just energin var något man hade pratat om inför matchen och att resultatet hängde på att man skulle orka hela vägen.

Wilma Pettersson efter slutsignal
Wilma Pettersson efter slutsignal Bild: Linus Olsson

– Vi kämpar på och tror på den taktiken vi har och sista kvarten tycker jag vi är väldigt starka och det är därför vi vinner. Sen har vi väldigt många vinnarskallar i laget som ville avgöra, säger Wilma Pettersson.

Fyra omgångar återstår av grundspelet och trots att laget just nu ligger på en kvalplats är läget i tabellen tajt. Det är nämligen bara fyra poäng ner till ingenmansland.

– Vi kommer ta en match i taget för ingenting är klart ännu. Matchen mot Skövde blir väldigt viktig och det handlar om att dra ner på de tekniska felen. Det blir nog det som kommer avgöra om vi går till slutspel eller inte, säger Wilma Pettersson.

Nästa match spelas mot borta mot Skövde den nionde mars.

Handboll

SHE

Kungälvs HK – Önnereds HK 31 – 27 (17 – 17)

Mål: Mia Lagumdzija 11, Marie Wall 5, Wilma Pettersson 5, Kristina Zubonja 3, Alma Jöhnsson 2, Linnéa Rundberg 2, Madeleine Lindgren 2, Maja Fredén

Bra: Agnes Åseskog kliver in i andra halvlek och stänger igen ordentligt. Mia Lagumdzija och Wilma Pettersson gör det stabilt framåt för Kungälv och Alma Jöhnsson gör en jättebra match på linjen.